Iklan

Sharemyloves Geng!

12 September 2011

No more sweet-sweet food okeh!

Pagi tadi ada check-up.
Bukan sesaja nak pegi check-up selalu.
Tapi oleh kerna HB (darah rendah) terpaksa mengagahkan diri ke klinik sebulan 2x.
Tadi rasa macam down gile saje.
Mana taknye,
dah seminggu menu hari-hari sehari 3 kali:
(a) kerang rebus
(b) sayur bayam
(c) buah belimbing
naik muak akak, dik non oiiii...
Pehtu, yang bestnya HB tetap sama 10.1
tidak berganjak,
ha..yang berganjak berat badan dari 62 kg ke 66 kg
gigih kan aku?
up kan berat badan gile-gile tanpa perlu minum weight gain...
hahaha!
sebab berat badan itu 66 kg
aku kena datang lagi dua minggu buat MGTT (modified glucose tolerance test)
tepuk tangan untuk diri sendiri....
bagus tasha...bagus....makan lagi manis-manis....
perot pulak terlebih besar 4cm ukur lilit dari biasa..
bagus lagi sekali tasha....
nasib baik baby ok.
membesar bagai johan dari 400 gm last week this week dah 503 gm
=)
doktor pun pesan 'perot puan nih besar'
sebab takut terkena diabetes jadinya kena control makan,
sebab takut baby terlebih besar.
aku pon jawab, doktor saya janji saya akan turunkan weight
nanti saya exercise.
phuiiii! dalam ati aku...
mesti doctor tak caya aku dalam proses nak 'tipu' dia
sebab doctor kan teror, kalo tak teror tak jadik doktor lah kan?
hehehehehehe!
 nanti dah la kena inject kancing gigi (lagi 2 weeks)
time nih nak manja-manja ngan daddy suh antaq pi klinik hehehehehe!
sebab nurse cakap sakit sikit ada rasa sengal-sengal dan lenguh...
susah gak nak jadik mommy eh....
banyak menda nak pikir lah..dengan next week dah final exam (paper economy and management)
dengan ada extra class Law this week,
ada assignment belum buat,
mama@opah pulak nak mai sebab nak pi kenuri sepupuku,
alahai....mintak-mintak dipermudahkan semua.
dipermudahkan bayi dalam kandungan ku ini dan berikanlah dia kesihatan,
*amin*
your baby's the size of a papaya!- padanlah rasa berat semacam jek perot ku ini..
"During month five, the average fetus measures about 10.5 to 11.8 inches and weighs about 12.7 to 20.8 ounces."
your baby at 22 weeks
  • "Now that he's got more developed eyes and lips, he's looking even more like a newborn.
  • He's sleeping in cycles -- about 12 to 14 hours per day (hint: they're probably those times you're not feeling any kicks!)."

1 comment:

Mimy Hamid said...

shian nya dia hb rendah...byk kan makan kerang...sayur bayam pun elok...akak pun seminggu sekali checkup ...lagi la adoiii

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...