Iklan

Sharemyloves Geng!

27 September 2011

Mamil Mama Choc is bery delicious!

i fall in love with u!

Trimester kedua hampir sampai di penghujungnya.
Ayat selalu nak poyo-poyo kan.
Syukur. alhamdulillah.
Sebab tuh dalam masa nih,
kena minum susu banyak-banyak bagi baby cukup calcium.
supaya, kuat cergas dan sehat.
kalo tak suka susu rerajin lah makan yogurt tak kisah lah brand ape pun 
janji dapat kalsium kan?
Dalam beberapa bulan aku sibuk tukar-tukar susu
nak rasa yang mana paling sedap dan lazat macam iklan
ho..ho..ho...licks tuh....
sanggup bangun sahur pepagi cuma nak minum horlicks kan.
gitulah perumpamaan aku.
nak minum yang sedap-sedap saja.
memula Anmum = tak boleh bla.
Enfamama = tak boleh bla.
Friso Mum = tak boleh bla gak.
Mamil Mama Choc = tersangat boleh bla....sedap!
memang tahap A++...++
dah beli 1 tin dan refill 3 kotak.
ok itu sebab perot sangat membesar bagai johan,
sebab mommy dah minum susu untuk baby tau.
harga?
sama macam brand lain, 
tapi kalau kita survey sometimes boleh dapat harga diskaun yang best-best.
cer tengok di Tesco..memang murahlah....sekali boleh borong 2 kotak u olssss!
tapi apalah sangat harga sekotak susu berbanding, bayi dalam kandungan kita kan?
so, kepada ibu-ibu, jangan malas minum susu,
nanti dapat join banyak contest dan dapat free gift yang best-best tau
lagipun susu kan umpama makanan tambahan kita,
sebab tanpa kalsium yang cukup macam mana anak nak membesar dengan baik kan?
teringat pesan nurse:
puan, jangan lupa minum susu 3x sehari ye...!
+_____________________+
 sebab tuh aku diabetes kot!
lol.....


3 comments:

cikcoklat a.k.a Haiza said...

sedap yer..oh da de y chocolate..sy friso xleh minum..anmum pon minum y chocolate je..nak kene try la pasnih..hehehe

Mimy Hamid said...

akak setia ngan ANMUM since 9 weeks pregnant till now...sis jgn lupa makan pil kalsium...akak dah makan OBICAL...kalsium penting untuk tumbesaran tulang anak...susu minum gak...vitamin pun amik gak...akak pencinta susu putih...best nyaaaaaaaaaa...

Natasha Farina Arifin said...

CIKCOKLAT: ade yg choc nih baru nye product mmg sedao giler ar rasa mcm susu dutch lady yang dalam botol tuh..sedap woh!
kak mimy: dulu kite pon minum susu putih tapi kak sejak dah 5 bln ke atas beralih arah ke susu choc....nak gak ler try obical tuh kak...errr kang anak ter over besar plak kak cena? kuikuikui

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...