Iklan

Sharemyloves Geng!

28 September 2011

Makan Beradap di Meja Pengantin..kelasss ko maria!

Sambil makan epal, rutin seharian hari-hari untuk ibu mengandung, aku nak continue story semalam. Haaa..kan dah cite pasal wedding belah pompuan. So, today nak cite lelaki side pulak. Dek kerana aku nih, ibu mengandung yang suka berjalan dan suka makan so aku pon join kan diri untuk ikut rombongan pengantin perempuan ke Kelana Jaya. Hehhehehehehehehehehe....
Oh! yang paling best sebab aku ibu mengandung dan belom ada anak (sebab kalo dah ada anak susah kang  budak-budak suka meroyan tak tentu hala kan???) so, Mak Long (mama pengantin perempuan) menjemput aku untuk makan beradap bersama-sama pengantin. Hah...kelasssss ko maria! Inilah satu-satunya peluang aku makan beradap kot. Sebelom nih, tak penah orang jemput aku tau makan ayam golek, udang galah, ikan siakap bagai...ni lah satu-satunya pelawaan kat aku. Sentap mak nak! hehehehehehehe Dan yang best tuh dapat hadiah spesial dari pihak lelaki siap ber Riben-riben hadiahnye....Best-best!
Oleh sebab aku kena makan dengan pengantin jadinya aku pon heret laki aku makan sekali.Laki mak pon terkesima, malu-malu kucing sebab kena makan kat depan. Huishhh....dia kan pemalu, jadinya nak makan meriah-meriah pon kena kontrol heheheheheheheh!
Meh nak berceita sikit pasal wedding di Kelana Jaya, overall makanan boleh tahan sedap dan surrounding pon much more better. Siap ada bersanding tepung tawar u olsss. Side pompuan takde sebab family kitaorang nih bab-bab tepung tawar nih alergik sikit, huhuhuhuhu. Aku pon mengalami nasib yang sama time kenduri aku dulu, mana ada tepong tawar, yang ada pelamin tuh pon aku 'secreto de amor' dari mama kalo tak mau nya aku berperang dengan dia, sebab dia tak suka ada pelamin-pelamin nih +______+ huh sedeyh!
Ok kembali cerita pasal wedding sepupu aku nih, bertemakan merah dan gold aku rasa warna nih memang naik ar. Cantik jek. Pulak aku nih bangsa yang suka kaler terang-terang. So, even bajunya simple tapi kaler yang nice tu telah menaikkan seri pengantin. Itu pendapat aku lah, kalo korang tengok biasa-biasa saje itu hak individu keennn?
Dan lastly, kitaorang yang gila bergambar nih pon bergambar lah sakan. Aku walopon berbadan dua tetap nak join sekaki hehehehe. Dan oleh itu layanlah gambar edisi kedua muntah darah...heheheheehe!

Tata.Titi.Tutu
the bride & bridegroom car sponsored 30 mins by uncle Kasmi =)

the pengantin's arrived

ha..peace shot dari pengantin

pengantin dan pengapit

ha..bukti tau aku makan kat meja beradap, walaopon muka aku agak choiiiii disitu!

asek-asek makan salad jek, mentang-mentang lah ibu hamil ko letaknya pinggan salad depan muka aku ye dik?

the ayam goleksssss...

aku ter jakun tengok air sirap nih...banyak betol balang sirap, tetapi hiasan saje ye.

udang cucuk-cucuk

nih aku tau keja sape la amik gambar parkinson nih, aku nih dah le buyung kalo tak harus semua gambo cantik-cantik tau!

hadiah untuk orang yang makan di meja beradap hehehe

yang nih untuk aku, yang kuning tadi untuk erie

lepas dah kenyang amek gamba banyak-banyak

macam biasa gambar family bersama pengantin

gaya bebas, harus aku berdiri sebelah pengantin laki kan dah macam paus dah badan aku tuh...uwa!

lagi gambar beramai-ramai

ok nih aku suka tetiba dress nih buat perot aku mengecik seperti dah telan jamu mak dara 10 botol, hehehehe aku bersama pengantin yang smile all the time.....

tetiba ada anak express, hehehe, nih anak buah aku yang tamau berenggang dengan erie.

ni pon anak buah aku gak, yang makan lolipop beria kat belakng tuh pon sama anak menakan aku gak....

yang nih anak ikan aku..eh! bukan yang ini cinta hati aku, tukang buat susu choc panas-panas setiap malam untuk aku =)
ok itu saje. dah-dah nanti sambung gambar lain eh.....

2 comments:

Mimy Hamid said...

memang kelas ko maria...makan beradap pengantin oleh mak buyung berbaloi...makan apa saja

Natasha Farina Arifin said...

ala kak sekali sekala nak jadi geng-geng maria....hehehehehe..kelasss betoilah kan???

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...