Iklan

Sharemyloves Geng!

30 September 2011

Hello Kitty vs Ben 10

Bila jumpe kengkawan, sedara-mara hatta sesapa pon mesti ada soalan erm..dah berapa bulan? Bila aku jawab dah 6 months going to enter third trimester, ada lagi soalan tambahan macam.....baby boy ke baby girl? bila aku jawab ntah sebab nya baby nih suka kepit kaki time scan, ada lagi soalan ketiga...erm...dah beli barang baby ke? Itu lah satu-satunya yang aku nak escape jauh-jauh. Mak ikhlas nok, satu haram ape pon belom beli. Boleh gitu? hehehehehe

Bukan tak excited nak beli barang si budak tecik nih. Tapi oleh kerna tatau boy or girl, so aku pon macam cakap pada diri sendiri sabar lah dulu. Banyak time lagi.....huhuhhu! Bila tengok online shop barang baby, humang aii...mau aku tak geram sana riben, sini pink, sana polka dot, sini butterfly...aduhai comel giler. Kang kalo beli buatnya baby nih baby boy kes naya pulak si muhammad dot-dot-dot........ nih nak pakai riben-riben. Kuikuikuikuikui.

Akan tetapi..cewah....aku telah pon berjaya membeli kain cotton untuk dibuat sarung bantal, bantal pelok dan tilam untuk baby aku nanti. Haa...nampak sedikit kegigihan disitu ye kengkawan. Walaupon tatau jantina baby aku tetap belasah saja warna dan design yang aku berkenan. Bukan tamau beli yang ready made tapi, aku nak the best for si anak, so aku dah suruh mak mentuaku tempahkan semuanya dalam kekabu. Baru comfy-domfy tido si baby nanti. Insyallah. MIL pulak dah beli kekabu tau. Tengkiu mak. Dan yang paling best nanti mak jugak yang akan hantar untuk tempah 2 set kat jiran area umah mak di Shah Alam. Untung kan??????....Heheheheheehe terima kasih mak. Lebiu!

So, today nak publish lah kain yang mommy & daddy dah sepakat pilih untuk tilam set baby. Gaduh-gadoh la jugak sebab si daddy nak kain Ben 10, si mommy nak kain hello kitty..kuang3x. Boleh gitu? Last-last amek jugak kain Hello Kitty yang kitaorang rasa sesuai untuk both boy or girl (unisex la kiranya). Sebab kaler kain kaler baby blue (for baby boy) dan printed image tuh ada Hello Kitty pakai riben pink (for baby girl). So sesuai sangat lah kiranya...hehehehee. Harga kain reasonable, tapi kena beli yang mahal sikit baru comfy dan tak panas dan jugak beli kain cotton biasa untuk buat sarung kekabu tuh. Tengkiu daddy sebab bayarkan eh? hehehehehee...
kepada yang tak kenal kekabu tuh ape sila google sendiri atau buat-buat lah balik kampong sebab kat kampong pokok kekabu mostly bersepah tepi jalan yang ada putih-putih macam kapas tu lah pokok kekabu yang tinggi menjulang tuh...mahal nok...sekilogram berapa ntah..aku tatau sebab kekabu disponsor oleh mak untuk cucunya...hehehehee...

Itu saja untuk hari jumaat nih, minggu depan dah 25 weeks dan harap semuanya berjalan lancar, ------------------------------------------------------------> 
BSP, final exam (Law & Accounting), check up both at Clinic Presint 3 and DEMC, and...and 3D scan at DEMC =)

Tata. Titi. Tutu

tadaaaa.....comei dop?
kain sangat comfy, nanti haruslah jadi bantal bucok si budak tecik
hope baby nanti  sleep tight ya =P
p.s: pesal aku tengok design and colour kain nih sama macam design backgroung blog aku eh?
konpius mak sekejap.....=)

6 comments:

Tina Othman said...

alalala comelnya, nak selamat dear beli baju kaler putih, confirm boy/girl boleh pakai

take care okey =D

Natasha Farina Arifin said...

tina:tengkiu-tengkiu hasil kesepakatan kami berdua akhirnya dapat gak pilih kain untuk baby hehehe.. tulah mmg nak pilih putih tapi tangan nih asyik gatal nak ke kaler pik saje...uawaa........

Mimy Hamid said...

i like 200 percent...comel nya...nak tiru lol...heheh akak dah tau gender boy..tp ni sesuai sgt

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: u like eh? i like it too...comei kan? nak tiru boleh kak...hehehe sebab ini untuk baby-baby so kena comei2 baru geram nak picit-picit pipi baby kang kuikuikuikui

Mama Likha said...

cha..... dh jumpa baby online shop kt fb?

esok mlm jd tk? dah kabo kt en sahmi...

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: belom ar asik takde time browse fb sebab byk keja..ceh alasan..hehehehe esok mlm jadik insyallah...i pon dah kabo ke erie dia kata on walaopun dahi kerut2 sebab takut i mkn manis2 nanti heheheheheheh =P
c u tomolo ye darl...!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...