Iklan

Sharemyloves Geng!

27 September 2011

Entry Muntah Darah Gambar!

AWAS! ENTRY INI BANYAK GAMBAR!

Halo! selamat hari selasa semua. Hari nih nak stori-mori sikit, semalam dah kena my 1st Tetanus Injection (kancing gigi). Hah! sengal sakit semua hado. Tapi kejap je la. dalam setengah jam. Lenguh lagi rasanya time aku jawab final exam paper management Sabtu lepas...hehehehe.
Well...tuh cuma selingan saje, biasalah nak jadi mommy, macam-macam dugaan kan? Dengan HB makin menurun, MGTT result pulak...melepasi 9.5 (kadar glucose tinggi) dan dah sah-sah aku kena BSP (Blood Sugar Profile) test minggu depan pulak. DUGAAN betul! Yang best cuma berat badan turun 400 gram. Hahahaha! Diet la sangat kiranya tuh....
Sebenarnya itu selingan kedua, aku nak cerita pasal wedding sepupu aku nih. Meh! baca tau. Wedding sepupu aku nih actually berlangsung hari 1Malaysia hari tuh. Lambat nak update sebab minggu lepas aku bz dan banyak hal kekdahnya. Sepupu aku or a.k.a as Cik Putih atau nama sebenarnya Shafarina Adni nih sedang bekerja di Dubai. Sama dengan husbandnya jugak pon keja kat Dubai. Kenduri berlangsung kat Shah Alam (perempuan side) dan Kelana Jaya (laki side). Aku pon tumpang sekaki menyibukkan diri attend both majlis lah kan....Kata kenduri haruslah pergi...Buyung tak buyung...hehehehe!
Today nak cerita belah pompuan dulu lah, kenduri berlangsung di Dewan Teratai TTDI Jaya, Shah Alam. Aku takdelah specific kerja untuk jadi ape-ape. Cuma bantu sikit-sikit ape yang patut. Actually best tau, sebab time kenduri nih lah ko nak kenal sedara mara yang dah lama tak jumpe kan? At least dari ko terkulat-kulat tak kenal last-last dapat jugak kenal kan?......Erm...cakap banyak pon tak guna. Meh layan gambo yang sempat aku snap okeh?



OK. ini pengantin nye. a.k.a my sepupu (kaler purple)

waktu kat luar dewan, kedua mempelai diarak oleh bebudak kecik a.k.a my nephew & niece

gambar candid pengantin

ini semua keluarga pengantin perempuan a.k.a famili maklong aku

bersama my other cousin, nani & family

my makteh family anak dara dah besaq panjang..lelong-lelong....

my mak ngah famili..wow! ramai kaum kerabat depa

aku bersama flower girl orang kuat kenduri kawin tuh

with my cousins & yang ujung sekali tuh my lil' sister

my family with other family members

with my cousins lagi, tengok how big i am..!

nih pon my cousin jugak..derang semua anak mak teh, comel2 belaka...

me and my cousin, puan mimie both of us adalah 'geng mak buyong'!... and she can be found at http://andthejourneybegin.blogspot.com/

with nephew & niece again

mimie with her mom...my mak ndak

aku turut sibuk tumpang sekaki time nak bergambar...hehe!


meh nak cite: dua-dua pon sepupu aku, dan kami adalah Geng Mak Buyong tercomei..hehehehe yang tengah tuh along yaty aku (preggie 4months), mimie (preggie 8++ months) and me (preggie 6 months) hehehehe. Cepat cakap comei!

my lil sister with our niece, Fatima Al-Zahra....

my lil sister, nad lululalola with mak teh...yang glemer vogue da vasss!

me with my cousin, pija anak sulung makteh

with marsha milah londoh ana, anak makteh jugak...

another anak makteh...

i like this picture. comel!
geng jantan, my cousins & my bro (in the middle)

ais kacang machine..tapi ais kacang dia kureng sedap ar....

goodie bag yang ada perfume each...best ooooo!

mula-mula aku kena jaga counter nih..tapi aku malas hehehehe sebab nanti asik nak masuk dalam mulut aku jek. dah le aku nih pembawa penyakit Diabetes tegar..hehehehe
me & my adik beradik sorang lagi takde, tak mai.
ibu & anak..hehehehe! syomel betul aku budak tecik nih...geram!!!!!
itu sajelah...kalo tak termuntah dengan paparan gambar aku nih, nanti aku buat edition ke 2 dan ketiga pulak..hahaha!
Tata.Titi.Tutu

6 comments:

shaheeda said...

wah, ibu mengandung masih vogue lagik ye.. mungkinkah baby girl,hihi

btw.. sy ada tag awak @ http://aku-gadis-biasa.blogspot.com/2011/09/contest-raya-sedondon.html

all d best!

Natasha Farina Arifin said...

shaheeda: baby girl or boy tatau lagik..hihihihi susah la saye nk bli brg ceni..uwaaa!!!!

Ely Hasrul said...

comelnyeee mak buyungggg

Natasha Farina Arifin said...

mama ely: hehehe..tengkiu2x...u pon comei gak...

Mimy Hamid said...

baju lawa beli mana tu...berkenan

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: aahaks..beli kat shop lots mydin USJ kak..murah & comfy gile....=)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...