Iklan

Sharemyloves Geng!

13 September 2011

Bergumbira Ber-open house di hari raye...

Tajuk selalu nak poyo-poyo jek. Tak poyo tak sah. Hehehehe. Takpe janji hepi sudaa.. Sabtu ritu pegi open-house my mak lang kat Bukit Tungku, KL. Actually tak plan pon, tetapi dek kerna ada ruang & peluang caih! ayat taleh blah...so kami bertiga (termasuk Pak Akim, my bro) pun together-together ke open-house itu.
macam biasa semua mak sedara aku tegur;
"lah sehat sekarang nooo?..awat perot nampak besaq sangat nih...bile due?"
hehehehe...due lambat lagi tapi baby & mommy terlebih sehat ler agaknya...
choiii!
next cite pasal makanan yang disajikan...ewah!
Makanan yang ada harus sedap. Ada Nasi Beriayani (JM Beriyani house), ada satay (Satay House), ada pasemboq, cendol (lori van mamak), ada kambing golek, ada ayam bakar, ada pelbagai kuih muih dan dessert yang sedap dan yang paling taleh lupa ada jelly kelapa yang memang sangat sedap, mengikut selera mak buyong!
OK!
Ada lemang, ketupat, lontong, rendang daging, ayam, kambing macam-macam segala ada.
OK!
Ada mushroom soup, ada garlic bread, ada coeslow (betui ka spelling aku nih?) dan ada teh tarik as hot drinks.
OK!
sebab banyak makanan yang sedap aku pon mintak permission dari cousin aku, Izzati untuk tapau..
hehehe.
Tengok..tengok belum ada baby perangai dah makcik-makcik sangat!
Yang bestnye siap ada satu lelaki waitress nih memang keja dia tolong tapau jek ape yang guests nak..
ha! kan cun gitu.
boleh sangat dipraktikkan di open house lain tau cenggini...hahaha!
bukan takat aku, makcik aku, makngah aku, and maklong aku pon semua tapau jelly kelapa yang sedap tuh...aiyoooo cannot RESIST lah that jelly so siokkk!
OK!
kat open-house tuh siap ada karaoke.
yang tukang nyanyi semua family maklang aku.
siap ada lagu D-Massive "cinta ini membunuhku" pun di SUMBANGKAN oleh sepupu aku.
aku dengan my sister cousin, Kak Ina dok mengekek gelak... sebab kami tak berapa sure sepupu aku si Cain tuh nyanyi ka bercakap ka berpuisi ke, bersajak ka, berpantun ka time tuh..
lawak siot! nasib baik tak hujan, petir, kilat bagai...aduyai!
APE PON TAK BLEH......
laki aku macam biasa,
makan kambing golek 2x tambah okeh.
PENUH pinggan OKEH!
aku cuma terkesima dengan Nasi Beriyani dari JM House tuh jer.
yelah..agak-agak ler buat open house pakai katering JM Beriyani kan...
mestilah sedappppppp!
bebudak semua dapat angpow....
duit kaler ape jangan ditanye..hehehehe 
meriah nok!
itu sajelah..pic tak banyak sebab bateri camera lupa nak charge!
kalo dok boleh amik gambaq kambing golek! 
hahahahaha...
half of my famili...eh! eh!si tecit tuh pegang perot kite arr..hehehe!

tengok mulut tecit dia...nih cucu bongsu maklong aku..

tuan umah yang pakai baju kurung biru+pink tuh. tengkiu maklang..oh! paklang takde, gih Sabah ada urusan katanya...

dari umah maklang nampak KLCC, tuh yang teruja bergmbaq dengan makcik aku tuh...nampak yang plastik merah tuh? itulah bukti kejadian tapau telah berlaku di open house itu...hehehe!
 
p.s: baju aku time tuh memang tak semenggah pasal aku actually nak pegi kelas tapi..tapi..tapi aku ponteng kelasss hahahahahaha!

1 comment:

III bDkNaKaL III said...

Paklang u Dato Bandar eh?yg baju biru pink tu Puan Sri Hayati kn?

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...