Iklan

Sharemyloves Geng!

24 August 2011

Sesuatu yang Cik Cha ada...untuk dikongsi bersama....

Cik Cha (kuning-kuningan) bersama YBhg. Datuk Hassan Din Al-Hafiz

Best pren Cik Cha (berbaju ijao) bersama Ustaz Hassan Din dan isteriAntara intipati ceramah ustaz pada hari ini;

1) Disyorkan supaya meletakkan nama 'Muhammad' bagi yang bakal mendapat anak lelaki. Ini untuk mendapat keberkatan selain tidak menunjukkan kejahilan ibu-bapa bayi berkenaan. Ini kerana pada zaman sekarang terlalu banyak nama bayi yang pelik-pelik dan ramai yang terlalu mengikut pengaruh nama dari Barat.
**
2) Jika anda terkena sihir, anda harus meminta bantuan bomoh sihir juga untuk menghantar kembali sihir tersebut. Ini kerana jika perubatan Islam tidak 'menjadi' kita diizinkan untuk berubat dengan bomoh sihir bagi tujuan perubatan. Waalahualam.
**
3) Isu murtad kembali merebak dikalangan umat Islam. Sebenarnya, orang bukan Islam bukan mahu mengajak kita ubah kepada agama mereka. Tetapi, mereka ingin umat Islam terikut-ikut dengan cara hidup mereka dahulu, jadi senanglah mereka nak manipulasi hidup orang Islam.
**
4) Ustaz juga berkata, barangsiapa yang hanya hadir dimajlis ilmu akan mendapat banyak keberkatan, walaupun hanya hadir dan mendengar ceramah pun dikirakan sebagai satu pahala besar. 

Sekian, wasallam.

2 comments:

Mama Likha said...

sama kuning dengn ustaz dato' hehehe..


btw tq for sharing :)

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: sedondon dengan datuk...tetiba berkenaan tengok muka datuk..mcm muka arwah tok wan Mail, Cik Cha...=)dan tetiba berkenaan dengan nama .......al-hafiz!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...