Iklan

Sharemyloves Geng!

22 August 2011

Quick Update! phewww...

Salam semua. Pejam celik lagi seminggu insyaallah dah boleh kita beraya kan?. Very quick update today, Cik Cha today ke Klinik Kesihatan, Putrajaya Presint 3. Tunggu punye tunggu..lama gak tibalah giliran untuk kena inject untuk check HB. Dan sangat sedih..hb turun lagi ke tahap yang bertanda merah (very dangerous)! oh! I dont like that. 
 
 
inilah rupa peria katak itew....

**
Nurse kali nih baik gile. Siap pesan suruh makan PERIA KATAK! alahai...zaman canggih-manggih nih nih mana le ku kenal peria katak...and nama ada katak-katak tuh buat tekak Cik Cha kembang. aduyai! cari penyakit lah semua nih..uwaaa! ape pon tak boleh!
 
kalo dipotong-potong ginilah gayanye...

**
Terketaq-ketaq sms mama, dan dengan sopannye tanya mama.:..
Cik Cha: Ma, peria katak tuh apa? Macam mana rupa bentuknya? Nak cari tang mana?
Mama..eh..Opah: Lah hang pi pasar malam tuh berlambak, kat market (pasar) pun ada aih...
Cik Cha: pastu rupa dia macam katak ka mama?
Opah Mama: kalo rupa katak ada ka orang nak makan????....
 
kalo di blend ginilah rupanye..huyoo! 'MENYELERAKAN sungguh'!

**
So, gigihnya Cik Cha pon google lah gambaq peria katak nih. Ok then buat-buat teknik manis mulut tanye nurse...erm nurse..nurse peria katak nih nak makan cena? Masak apa? nurse jawab:
Nurse..eh..misi: Puan blend jer peria tuh pastu puan minum airnya...ini untuk tingkatkan hb puan nanti....tambahkan darah...
Cik Cha: eh??????kena blend ker? boleh bubuh gula tak?
Nurse @ misi: boleh ler..ikut sedap rasa....nak sedap tambah sekali epal hijau dan peria tuh blend sekali...
Cik Cha: Gulp! terrrrrrrimmaaaaaa kaseeeehhhhhhlah nurse. Insyallah saye try.....
**
Ok itu jerlah quick update today. Nak mimpi dulu resipi yang sedap-sedap untuk peria nih. Nak suruh erie carik kat pasar kat S.A. then Cik Cha nak wat goreng celop tepung dulu lah....try tengok sedap ke idok peria katak nih...Apa sajalah untukmu wahai anak... Janji anak sehat, mummy pon sehat sudah....hehehe!
 
but..if masak ceni..bolehlah 'gagah' kata orang utara....=)
 

p.s: peria katak tak per, jangan suruh makan katak sudoh! uwa!!!!

5 comments:

Ely Hasrul said...

ya allah cha! dh dekat 2 bln xlalu nk mkn sbb sickness kali nih teruk sgt tp bila cha letak gambo peria nih teringin plak nk mkn.. hahhaa nk suh papi g beli lah! hahhaa

Natasha Farina Arifin said...

mami samy: hehehe....teringin nak mkn peria eh? baguih ler..kite nih tgk peria pon terasa pahitnye tekak nih...aduhai..lah preggie gak ker? congrate dear....hehehe! dapat adik ler si samy tuh yek..harap2 kali nih baby gegirl....=)

Mimie said...

peria ni bukankah kesukaan tok limah.. hehehe.. lagi satu cuba try belimbing besii.. bukan besi tau! hehehe.

Natasha Farina Arifin said...

mimie: bkn takat peria...semua mkanan kampong terutama ikan masin kegemaran tok limah..huhuhuhu belimbing besi tuh tau..ada tgk kat iklan di klinik..hehehe..tapi tak penah mkn...huhuhu...ingat kalo pasni hb low gak nak telan pi lah besi pon...hehe!

Mimie said...

ni lagi satu.. yogurt jambu batu.. yg bliss tu.. telan lah ayaq tu bergelen2.. nescaya hb bleh naik. pesanan kawan yg kerja misi. padahai kami sendiri minum pastu skip pastu minum ayaq tu. cuba try test dulu

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...