Iklan

Sharemyloves Geng!

08 August 2011

My tanned Gravvy...but so delicious!

again...in my fave list rite now!

Salam Ramadhan kepada semua. Apa cerita hujung minggu ramadhan korang? Cik Cha macam biasa, attend class on Sunday dan Saturday buat sedikit revision because ada a few test (Accounting, Management & Law). fuh! Memanglah rasa macam nak tercabut saraf otak sebabnya asik dok berpikir-pikir nak tulih jawapan..almaklumlah dah berbadan dua nih, baca buku 10 minit, tidor, baringnye 2 jam..ha! macam mana nak pandai kan? Hehehehe! Sabo jelah...
**
gravvy agak ter 'tanned' becoz terlebeyh kicap...haha!

Lagi 2 minggu adalah kelas terakhir Cik Cha untuk semester 5 ini. Dan jika mengikut perancangan, insyaallah kalau 'budak tecik' nih dilahirkan pada awal Januari tahun depan, terpaksalah Cik Cha ambil cuti untuk 1 semester..Terpaksalah sebab new semester is going to be on January - May 2012, if Im not mistaken. Terpaksa say GUDBYE untuk UiTM 'Dihatiku' selama 1 semester. Oh! sedih lah..bertambah lagi satu semester bermakna..lambatlah lagi nak grade!.
**
tabur garam sebab suka masin-masin!

Oh! sebenarnya today, seperti yang dijanjikan Cik Cha nak pertontonkan resipi yang Cik Cha dah janji kat korang kan?. Cik Cha dengan tulus ikhlasnya amat lah rajin buat homemade mashed potato on Saturday hari tuh.  Teringin dan terliur sangat-sangat. Walaupun try this resipi for the first attempt, alhamdullilah...menambah lah jugak hubby & Cik Cha makan..hehehehe! Suke-suke!. Hubby kata sodap lah sayang...=) Actually senang sangat nak buat mashed potato nih, even Cik Cha tak de, butter, mayonis, fresh milk tapi Cik Cha jadi kreatif sikit gantikan dengan Garlic Spread 'Butter' yang sapu atas roti tuh...Huhuhuhuh! Memang sangat-sangat menyelerakan. Untuk russet potato pun Cik Cha cuma guna ubi kentang biasa, sebab Mama dah beli sangat banyak minggu lepas. So lenyek ubi kentang dengan muntot tapeware pun jadik jugak...Untuk gravvy sos worcesteshire pun tak ade, so Cik Cha ganti dengan Sos Tiram + Kicap Manis...tu yang agak tergelap sikit gravvy tuh..tapi rasanye....Sedap! kalah Kepci punye tau! Then Cik Cha stim sikit kacang peas sebab itu jer Vege yang ada dalam freeze. Pun sangat sedap..sebab rasanya still rangup dan manis, dan Cik Cha tabur sikit salt & pepper! Yummy! memang terbaik...Next time boleh buat lagi. Dan kitaorang makan nih, terus tak makan nasik sebab dah kenyang tunggu sahur baru jamah nasik..omputeh sangatkan..hehehe!
**
boleh kita berkawan sesama sayang? hehehe!

kiri kanan depan blakang semua pun nak amek picca!



see u this weekend eh..nak buat lagi!


Wah! dah rupe Chef dah bercerita pasal menu kan...nanti enjoice a few picca yang Cik Cha sempat amik sebelum kami berdua hadap mashed potato tuh...Next time nak buat barbeque pulak dengan gravvy sendirik...hehehe! Sajalah Cik Cha bagi menu nih, untuk juadah berbuka puasa. Sekali-sekala bertukar menu tiada salahnya kan? That's all for today folks...minggu nih should be a hectic weeks as banyak sungguh assignment kena siapkan....=)

p.s: terkenang nasi kerabu Mak dengan solok lada & ayam percik semalam..yummy!

6 comments:

Bitt (double IS) said...

yumeeehh sedap...me pon selalu pakai bhn yg ade kat dapur jek hehehehe

Natasha Farina Arifin said...

bitt: mmg sgat sedap..sehingga menjilat jari...huhuhu....bolehla buat lagi pasni =)

WaWa_EzRiLL said...

uwaaaaaaaaaaa lapaa...

Natasha Farina Arifin said...

WAWA: lapaaa...hihihi jln TAR yuk! tapau nasik ikan bakaq!

AkmaFaizal said...

dapnyee..klau dapat join skali..hehe :)

Natasha Farina Arifin said...

kema: huhuhu..dipersilakan join sekaki...!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...