Iklan

Sharemyloves Geng!

11 August 2011

Misteri dari 'si pemberi hadiah'.....

Salam Ramadhan semua. Today sungguh shiny-eeany morning. Cantik sungguh cuaca. Harapnya sampai ke malam pun cuaca cenggini. Cik Cha nih dah no topik for today entry. Tetiba godek-godek camera pinky cyber-shot nih terjumpa gambar ini. Jeng-jeng-jeng:


merah 'ang-ang' kan paper beg dia...=)

eh! sape bagi ni?

**
Yup! a gift for my birthday. Actually birthday Cik Cha dah lama dah bulan March lepas, tapi bila dah time tuh no mood untuk berblogging so, Cik Cha simpan saje piccas nih untuk next-next entry. So, today terasa nak tulis sikit pasal entry ini.
**
Hadiah ini cukup istimewa sebab every year, si pemberi hadiah tidak pernah lupa untuk mengirimkan hadiah untuk Cik Cha. Sungguh Cik Cha selalu terharu dengan 'si pemberi' hadiah nih. Dari Cik Cha bujang 5,6 tahun lepas sehinggalah kini dah berumahtangga, 'si pemberi' hadiah memang tak lupa kirimkan Cik Cha gift-gift nih. Syukur. Alhamdulillah. Terima kasih yang tak terhingga untuk 'si pemberi' hadiah...=)
cute kan card dia....

ada gak keychain Bandung..sebab satu family nih baru balik dari Bandung time tuh...
Cik Cha kan peminat vantage..tambahan koleksi vantage Cik cha raya tahun nih..hehehe

Ada gak kain..cantik!

**
Bila turn Cik Cha nak bagi hadiah ke dia pulak ada jerla kepayahan, sorang balik kampung, nak kuar jumpa lah tapi masing-masing ada hal dan pelbagai lagi sekatan (selalunya dari Cik Cha) hehehe!. Sometimes rasa macam eh..tak fair pulak besday kita dia bagi hadiah tapi besday dia, kita cuma wish saje...hadiahnya ermmm..sampai kesudah tak kirim-kirim..even dah beli dan balut 5,6 bulan lepas =).
**
Sebenarnya bukan mudah untuk buat orang ingat pada kita, terutamanya menjelang hari lahir kita kan?. Kadang kala suami sendiri pun lupa, tapi bila ada seorang sahabat yang ingat pada kita..oh! it is PRICELESS! So, sekali lagi Cik Cha nak ucapkan terima kasih banyak-banyak sangat pada sahabat yang sentiasa ingat pada Cik Cha nih. Cik Cha pun selalu ingat pada dia, tetapi manusia nih biasalah..bila dah ada upside down dalam kehidupan...seminit, sesaat...hah! lupa tentang perkara-perkara yang penting terutamanya kelebihan dan kebaikan seorang sahabat....
**
Oh! mesti ramai nak tahu kan? Sapekah 'si pemberi hadiah' ini?. Jeng-jeng-jeng....bang-boom-bang....
ha! malikha-likha tau yang bagi...suprise!!!!
**
Tengkiu Malikha & especially many thanks to Mama Likha yang tidak jemu bagi hadiah untuk Cik Cha..pasni boleh standy hadiah untuk Cik Cha Jr. pulak eh...hehehehe! (gurau-gurau). Harap boleh jumpalah Mama Likha nanti tak kiralah after or before raya...nanti Cik Cha nak kirim kuih raye ke Likha sikit lah..Untuk likha 'mamam' time raya nanti..Hope likha suke kan?...
**
So, that's all for today folks...Sedikit peringatan, dalam kita bergembira, berhappy, bersuka ria jangan sedikit pun lupakan sahabat-sahabat kita, samada yang hidup atau yang dah tiada. Di bulan baik hari baik nih, marilah kita bermaafan sesama kita. Buang yang keruh, ambik yang jernih kan?. Ingatlah doa seorang sahabat insyallah akan memberi sinar kehidupan buat kita nanti. Jangan bila sahabat dah tiada baru kita nak meratap, menangis, menyesali semua perbuatan kita.....Renung-renungkan dan selamat beramal kawan-kawan......

p.s: Jam vantage dah selamat gantung kat living room pada bulan March 2011 yang lalu..hikhikhikhik!

6 comments:

eddy syrol said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa...hadiah...

INI BLOG EDDY SYROL

WaWa_EzRiLL said...

cik cha - mama likha memang kawan paling best wawa rasa.. dah la come..Baru2 ni dia sudi pinjamkan telinga dia utk wawa kejap.. sedih sangat.. Thz dear.. n tq to cik cha citer pasal bestfren ni..

Mama Likha said...

masya allah.. gi tempek kt sini buwek apo. malu lahhh cha :((

sob sob sob.. tq really apreciated it!

Natasha Farina Arifin said...

wawa & mama likha: =)

AkmaFaizal said...

kawan susah senang je yang tau menghargai kite..tak gitu?

Natasha Farina Arifin said...

kema: yup..tau xpe ciri-ciri tuh susah nak dpt. yg byk pun yg takt senang bersama time susah...bubbye! huhuhuhu!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...