Iklan

Sharemyloves Geng!

04 August 2011

Kambing Kebuli Vs. Iranian Ice Cream!

SACC promo for Ramadhan
 
Salam Ramadhan untuk semua blogger dan my lovely readers. Ok semalam bukan nya no story-mory in the morning glory. But then, memang internet buat problem sampaikan langsung tak boleh nak log in. Grrrr! Well, by the way second day of Ramadhan semalam Cik Cha telah pun bergegas ke Shah Alam Convention Centre (SACC), untuk majlis berbuka puasa. Yeay! My big tummy was like kriok-krek-krok bila hubby told me '"Sayang jom today kita pegi  berbuka kat SACC member bb, nak belanja....". 
tengok tuh.."KURUS" kan???????? hahah!
 
Kebetulan kawan hubby adalah Executive Chef kat situ, so dia pun jemputlah a few other friends untuk berbuka berama-ramai. Cik Cha pun berasa sangat super-duper gumbira...Eventhough kena drive sendiri ke Shah Alam (as hubby sudah menunggu disana).Kali nih dalam this entry terpalit a few of my picca..huhuhu! Cepat cakap Cik Cha kurus eh! kalau tak tanak geng...hehehe!

**
As for me, balik WB 1 (4.30 pm) Cik Cha pun balik, mandi, solat, tukar baju. Tapi seriously tak dan nak "jangok-jangok" sebab time already dekat pukul 5.30 pm. Hehehehe! Sampai Shah Alam pukul 7pm. Jalan JEM! aduyai...terus fetch hubby & zoommmm..ke SACC. Meriah jugak berbuka kat SACC, ada bazaar ramadhan, siap ada jualan untuk hari raya and so on. Juga disediakan surau untuk bersolat Magrib dan bersolat Tarawih di situ...=) So good & efficient this SACC Management kan?. Dalam mengejar keuntungan di bulan Ramadhan, mereka juga sediakan tempat untuk kaum Muslimin dan Muslimat beribadat....
ok.ok jangan telan aiq liuq anda...

hello there! u look so gorgeous...

Atas meja saya kami..
**
 
Di Ballroom SACC terdapat lebih kurang 100 lebih hidangan, dari barbeque, satay, laksa, keow teow goreng, ABC, steamboat, dessert, lauk-pauk, island of salad, island of kerabu (including kerabu perut, kerabu jantung pisang, kerabu daging, kerabu mangga, kerabu taugeh.. etc), buah-buahan, porridge (savoury & manis-manis) dan tidak ketinggalan ada ice-cream Iranian (yang ada orang Arab dok pegang sudip besi dok rodok-rodok ice-cream tuh!) hehehehe! So many to choose lor....! Walaupun perut orang Melayu Banjar tetap kuat di ingatan untuk makan nasik, tetapi Cik Cha & friends terus queue-up untuk ambik barbeque stik! Walaweh...the black pepper sauce memang terbaik, same goes to the meat! Oh! ya..ada juga hidangan Kambing Kebuli..which me also dok wondering what family is this kambing came from? Kot-kot kambing gurun ka...erk!! Luckily Cik Cha memang tak makan kambing-mambing ini. Kuikuikuikuikui.
**
Dalam keghairahan untuk makan sambil round-round area ballroom itu, Cik Cha terpandang dessert. Choii! mana boleh makan tengok saja takpe. Bear in mind, im consider as DIABETIC right now. Sabar jelah tengok dessert yang super-duper cute, with top strawberry and chocolate icing. Oh! yummy! Even nak rasa authentic Iranian Ice-Cream pun dah ade orang menjeling-jeling. Choiii! Laki ku memang suka mendera ku bab-bab makan sedap-sedap, manis-manis nih. Jadi kesimpulannya...TENGOK SAJALAH  yer! Nak rasa sikit?? JANGAN HARAP!....uwa! On that night also have performing from Kumpulan Nasyid In-Team...Wallaweh...siap ada kumpulan Nasyid lah kat buffet Ramadhan nih. Hehehe!
**
Adam (shaking) because tak duduk diam & Daddy Erie..
 
Oh! sibuk bercerita pasal makan jer. Actually kitaorang kat SACC tu ditemani dengan a few kengkawan lain. Ada juga seorang little boy yang cute dan makan itu ini, si Adam Rizki (anak kawan hubby) yang sangat suka makan. Oh! lovely boy...baru 8 months ++ tapi bab makan mengalahkan orang tua...I was so captured with his 'gelagat' that time. Macam terdetik dalam hati...How nice if I have baby boy kan? Hehehehe! Saja meramaikan kaum Adam di muka bumi, mana tau nanti boleh jadik Imam Muda ha....sejuk hati mommy sayang oii! And the best part is..Adam Rizki so pampered & seems comfortable with hubby. Aik? practice ke? Hahahaha!
**
"BEG pree" =)

Milk Sample oso pree
 
Oh! ya sebelum terlupa...Cik Cha nak include sekali cute lil' bag yang DEMC bagi with our baby cd. Beg purple tuh, Cik Cha letak semua buku appoinment dan juga result macam-macam yang doktor dah bagi. Ada juga include free sample of Friso Mum, Mamil Mama, Anmum and Enfa Mama milk. Which im not sure if I can drink all of them, as currently Im taking Mamil Mama by Dumex as my 'mesti minum drink' everyday! 2 -3 times a day....Rasa susu itu? Oklah not bad...just nice for me =) tapi wajib minum suam-suam kalau dah sejuk...erk! buang sudoh! dan bancuh yang baru.....hehehe!
Cik Cha Jr.  in action cd's
 
**
Erm..itu sajalah rasanya coretan today. For check-up update:
DEMC: 12/9/2011 (after raya)
KLINIK PUTRAJAYA, PRESINT 3: 22/8/2011
Cik Cha hope everything is going to be fine. Insyallah. Semoga makin ramai yang mendoakan kesejahteraan Cik Cha & Cik Cha Jr. ye...Oh! semalam dapat baju pregnant hadiah dari Mom-in-Law..tengkiu Mak! Im lovin it! Dari Mama sendiri hari-hari dah pakai, mama beli dalam 7-8 helai baju peknen untuk anakandanya ini..hehehe! Tengkiu Mama jugak...Ok folks! Salam Ramadhan dan selamat berpuasa...

p.s: nak check gender baby..tapi sayangnya dia 'mengepitkan kaki' babynya depan Dr. Zamri (DEMC)...no need to be shy-shy ok sayang...!

2 comments:

Mama Likha said...

ohhh.. specialnya gift dr demc. dulu tkde pun cd tu cha... bertuahnyerr skrg.. heiii nk jugak lah hehehe..


lorhaiii.. dh nmpk dh perut... yelah nk msuk 5 bulan dh kan.. bestnyerr..... unipom pregnant ke tu ?? hehe...

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: hehe special eh..tulah semakin canggih zaman sekarang semakin byk pulak mende yg dpt..huhu nak gak cpt2 bgi likha adik tuh..likha dah boring xder geng..

peyut mmg dah nmpk dah..ramai yg cakap mebi baby boy...ntah ler betul ker idok...tuh bkn unipom pregnent tuh baju ala2 muat2 sarung jer..hehehe!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...