Iklan

Sharemyloves Geng!

23 August 2011

IFTAR at Flamingo Steambot, Shah Alam....

Hello everybody. Salam. Semalam dah ada quick update pasal check-up kat klinik kan. Pasal peria katak and so on. Balik rumah pulak belek-belek appointment book DEMC...ya allah! sama pulak date nya dengan appointment dekat klinik kesihatan Putrajaya on 12/9/2011. Ha! ngko!..nyanyok sokmo. Terpakse Cik Cha 'korbankan' sehari cuti untuk check-up. Begitulah rutin ibu-ibu preggie nih. Dek kerna HB yang sangat low, nurse yang 'baik hati' tuh dah tetapkan check-up 2x sebulan di klinik. Lagi sekali..ha! amek ko!! tadah ler tangan untuk kena inject, tadahlah telinga untuk kena bebel Cik Cha oiii. Choiiiii.....
**
Lupakan seketika pasal check-up. Sesak nafas ku ini bercerita pasal menda tuh. Okeh! today nak bercerita pasal Iftar. Yup!kalo Iftar wajib ade ape kawan-kawan?. MAKANAN...ye..betul...makanan.....! Minggu lepas group sekolah erie @ group OCMC (yang erie berada dibawah naungan kumpulan gagak itam ini sejak beberapa tahun lalu) telah menganjurkan majlis berbuka puasa di Flamming Steamboat, Shah Alam. Ha! korang jangan ingat Flamming tuh ade kat Sunway saje. Sekarang diaorang dah advance tau, bukak cawangan kat SA, 2 tingkat lagik, besor ngko!
antara aksesori makanan atas meja kami beramai-ramai
korang tengok muka aku macam senyum paksa kan?kan? erie plak gaya macam baru menang loteri haha!
 
**
So, Cik Cha pun menghadirkan diri bersama erie untuk sesi berbuka itu. Erm. Mula-mula kita review pasal makanan lah yer. For me, makanan untuk buffet kat situ, not bad. And not too worse. Nak kata sedap sangat pun idok ler. Menunya macam biasa steamboat 'accesories'  and adelah side dish macam nasik goreng, fried chicken, fried sotong, salad, ice-cream, kuih-muih, hot & cold drink, ABC and etc. Bagi orang yang tekak kurang gemor steamboat mesti kata kureng sedap kot. Banyak choices seafood dia lah. Antaranya, ketam, sotong, udang, kepah, lala, mentarang, siput pelik-pelik pon hado. Ha...naseb baik takda siput babi ngko....hehehehe!
 
tembikai tuh harus letak asam boi..baru kena selera tekak ibu mengandung...!
 

ok masak-masak time!
 

**
Ramai gak kengkawan erie yang datang. Bolehlah memeriahkan majlis Iftar tuh. Padahal kat Flamming tuh memang dah pack, nasib baik surrounding tempat tuh sangat best. Mebi becoz itu adalah restoran baru, so semua furniture & decoration..sangat cantik-cantik. Antara kawan erie yang datang ada yang dah berkahwin, bujangan, solo, bawak aweks, bawak pakwe, bawak skandal bagai...hai..lantak korang ler janji perot ku kenyang sudoh. Hehehehe! Diaorang nih memang selalu buat aktiviti luar, antaranya pegi bercuti beramai-ramai, memancing, berkelah, berkonvoi ke wedding ahli kumpulan, berkaraoke, dan macam-macam lagiklah. But, ini untuk badge sekolah erie saja. Orang luar tidak diizinkan join. Huhuhhu! Next trip on April 2012, insyallah derang akan ke Pulau Langkawi. Erm..Cik Cha nih, kalau diizinkan Nya (dan kalo baby Opah mau tolong jaga), macam gedik2 nak join, sebab last trip ke Pangkor tuh, tak leh join disebabkan oleh final exam...Dan pada raye ketiga dah ada jemputan kawin one of the members...kena pegi nih kalo berkesempatan....Sebab time Cik Cha kawin dulu derang reramai datang tau kat Putrajaya..even sesat barat...! hehehehe..
ehem-ehem..'bertiga' bersekeluarga...=)

**
Erm, itu sajalah kot untuk hari nih. Ada urgent work kena buat. Kalo tidak takleh raye..eventhough mood untuk beraya sangat kuat dihati. Huhuhhu! Esok nak update entry, barang baru yang dah sampai kat umah weekend lepas..yeay! senyum sampai ke telinga dah sekarang kami suami-isteri....tidoq lena dah.....=)

ok..terima kasih juru gambar, sebab awak ambik gambar kitaorang 'blur'..uwa!!!
p.s: kenyang peyut, suke hati....

4 comments:

its naddy. said...

mak nek kata dia takmau jaga cucu.haha...
takmau takmau takmau~

Natasha Farina Arifin said...

lululalola: ceh...dia mau tuh..dia saja ja kata tamau..euww??mak nek?opah ler weh..ritu dia bahasakan diri dia opah....kalo opah tamau jaga mak chu dia ada leh jaga sat..hehehehe...kalo baby teriak upah susu lombu.....haha!

Ely Hasrul said...

hamboi ramainyee!

Natasha Farina Arifin said...

ely: hehehehe..ramai ker? tuh baru half jek dari fren-fren hubby..ada lagi segerabak tapi xpat dtg =(

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...