Iklan

Sharemyloves Geng!

20 July 2011

My Miracle, that I've been waiting for....

"Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam". Ameen Ya rabal Alamin...

*dari buku "Amalan ketika Mengandung", Abu Afiqah*

"My Precious little baby
I have loved you from the start
You are a tiny miracle
laying closely to my heart

Each day I feel your present
Each day you quickly grow
Each day your heart beats slowly
as only I could know

So I'll keep this in a special place
And remember each year through
of this very special time of life
The month I carried you
Daddy erie & mommy cha sayang. cinta.rindu.kasih. awak  sangat-sangat tau" 

5 comments:

AkmaFaizal said...

Tahniah Tasha.. jaga kandungan elok2 tau. Semoga semuanye baik2 hingga baby lahir. Amen

cik fadh said...

wahhh akak da pregnant ker..alhamdulillah..semoga baby sihat walafiat hendakNya..amin ;)

Natasha Farina Arifin said...

KEMA dan Cik Fadh =)
terima kasih byk2 untuk doa atas kesejahteraan baby....

Mama Likha said...

syg !! how i miss yu so much!! hello baby ! we r waiting for yu..... tak sbr nk tgu baby... cha.. sorry sgt.... i nk call yu tp selalu tertangguh ! teruk btul i ni... nti i call yu yer.. i pun bz dgn mcm2 hall... hope yu r doing fine with the baby !

Natasha Farina Arifin said...

hi mama likha & hi to likha...wah bestnye dah pindah new house. nanti bila wat housewarming panggil untie cha eh...insyaallah kalo sehat untie cha dtg..huhuhu. baby cha jr. ckp hi jugak kat untie ztee & hi to sis likha. currently everyting ok. insyallah kalo ada rezki nanti new year kita jumpe ye sis likha...bubye! mish u & ur mommy a lotzzzzzzz =)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...