Iklan

Sharemyloves Geng!

15 April 2011

Lapar perut? Patut cuba ini.....!

Salam. Anda lapar? Perut berkeriuk-keriek? Baca entry ini dan imaginasikan ini. banyak sungguh ini, ini...haish!  Namun ini bukanlah satu iklan mengenai makanan tetapi di hari Jumaat yang mulia , aku nak tunjukkan serba sedikit mengenai apa yang telah menjadi idaman dalam kalbu aku. Lama sangat terpendam dalam hati I yu olzs! Sampai termimpi-mimpi..... Dan terkeluarlah dari mulutku hasrat untuk merasa makanan ini. Oh! makanan kesayanganku, kamulah yang bertakhta dihati. Mee Celup, ciken chip chop, laichee kang kang, somtam somtim. Fuhlamak! sangatlah enak even dimakan begitu saja. Kekekeke! Bertempat di sebuah restoran di Shah Alam, maka hajat hati telah kesampaian. Tengkiu hubby ku Erry! Memang terbaik lah even ciken chop  itu sedikit hangit dan hangus....

dalam perenggan ini perkataan "ini" ada total: 8

senyum untuk mkanakan yang sedap..

inilah mihoon celop...

dari jarak paling dekat...

leechee kang saya.

somtam u rili make my day la.....

ciken chop hangit =(

but the sous was very nice...

cantik pinggan somtam nih...

enak.sedap.delicious.
air lenchi....=)


Sebenarnya restoran ini diperkenalkan oleh Mak Mertua I, hehehehe. Yang memang menggemari makanan Kelantan, since she's came from Kelatan too. So, memang dia tahu lah, mana tempat best dan mana tempat tak best untuk kelantanese food!. Dan kerana itulah, aku turut sama teheret untuk mencintai makanan negeri Cik Siti Wan Kembang ini. Memanglah sangat sedap, sesekali untuk mengubah selera kita, kan?.
This heavenly Mee Celup adalah makan terbaik dan tersedap dalam kategori sup. Memang layak menang first prize category lah. Secara jujurnya, tiada menu lain dapat menandingi kelazatan mee celup. Oh! ya, mee celup ini juga boleh di tukar kepada keow teow, mihun, or even boleh dicampur ikut selera masing-masing. Dan isi dalamnya adalah, perut, limpa, daging, ayam dan ada beberapa rencah serta kacang yang ditumbuk sebagai penambah kelazatan mee celup ini. Ok. Cukup describe about mee celup, nanti ada yang merenjis air liur naya..naya...naya...! hehehehehe.
Cukuplah untuk hari ini, entry makanan yang menyelerakan perut dan melaparkan perut. Nanti update lagi okeh. Selamat hari Jumaat semua! 

That's all folks! Tata. Titi. Tutu.

2 comments:

Mama Likha said...

cha! ktmne ni?? tk mention pun nama kedai..???!

yu dh exam blum ni?? gudluck yer dear :)
snyap jer skrg ni... :(

AkmaFaizal said...

memang lapor di bueknyo...dh le tak mamam lagik ni

kate n3 terakhir, tp ado jer n3..tak leh tinggal kan.. dh ketagihle tuh..hahahaha..

Mama Likha ni kawan ko ke? aku kenal kat GHMB..

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...