Iklan

Sharemyloves Geng!

15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

 Tajuk : BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT 
  tekan sini kalo nak join.


APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA
Minat kartun SMURF. Kenapa? La..la…la…la…la…..la…..



  • Smurf juga dikenali sebagai bluebuddies!
  • Smurf hanya mempunyai ketinggian sama dengan 3 bijik buah epal!
  •  Smurf menunjukkan semangat kekeluargaan yang amat rapat sesangat.
  • Smurf best dan berwarna biru, jarang ada kartun yang berkulit biru kecuali filem Avatar.
  • Smurf punya hobi amat pelik, iaitu skipping sambil berjalan.
  • Smurf mempunyai 99 ahli keluarga dan smurf yang tua berusia lebih 100 tahun!
  • Tahukah anda Smurf juga tinggal di perkampungan cendawan yang diberi nama Mushroom Village!

APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK DAN KENAPA?
Tak minat kartun Scooby Doo….doo..doo….. Kenapa? La..la..la..la..la…



  • Scooby Doo selalu citer pasal anjing yang bernama Scooby sajork!
  • Scooby Doo asyik citer pasal misteri yang pening kepala nak piker dan apekah jalan penyelesaian nya jugak sering fening-fening….
  • Scooby Doo asyik selalu tunjuk anjing jek sebagai hero, dan manusia disekeliling itu umpama tiada kegunaan coz asyik-asyik Scooby jek yang berjaya selesaikan misteri! Cisssss…
  • Saya phobia kepada anjing..itu pasal tak minat ini kartun! Hah! Boleh gitu????
JIKA AKU SUPERHERO, AKU NAK JADI…


 Yeay! Yang ini aku suke….nak jadi W.O.N.D.E.R.PE.T.S! Kenapa? La..la..la..la..la….
  • Wonderpets punye lagu tema best ar..
~Wonderpets, wonderpets, kami datang  Kami tak besar dan kami tak kuat
Bila bekerjasama semua jadi mudah, Heyy.. wonderpets.. Yeyyy~
  • Wonderpets memang superhero yang best bantu haiwan-haiwan dalam kesusahan, Superhero sekarang yang hado semua nak tolong manusia saja..abes?? sape nak tolong haiwan? Cer citer..cer citerrr???
  • Wonderpets memang terbaik terutama Si Ming-Ming (itik kuning) yang gebus itu…I like! Udeh le comei bijok pulok tu...=)
  • Walaupun tak ada sangat kuasa superhero, tapi idea dan kreativiti team wonderpets untuk solve problems memang tahap terbaekk wok!!!

Ini sajork.  
"Apa yang penting kerja sama.....
Apa yang penting kerja sama"

That's all folks! Tata. titi. tutu!




8 comments:

fashah84 said...

segmen ni buat rindu zaman kanak2 ler..;-)

Fuuyooh said...

salam kenal.. dtg dari blog abg ben.. har har har

Lulu caldina said...

eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

Nazurah Mohd Noor said...

terbang dari blog abg Ben (:
*rinduuuuu zaman kanak kanak .

WaWa_EzRiLL said...

waaaaa wonderpetss... anak aku sukaaaa sangat.. " telefon .. telefon berbunyi.. ada haiwan dalam bahaya di sana...

m y z . z i e m a said...

singgah sni from blog abg ben :) bila tgok gmbar2 kartun ni, rindu pulak zaman kanak-kanak kan ^____^

Ly_Tulip said...

oredi folow dan singgah bace... :)

kAmi dAn mEreKa said...

adik2 kite pon suke sangat tengok wonderpet ni.
tapi kite memang tak la, hehe =)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...