Iklan

Sharemyloves Geng!

19 April 2011

Ayuh Geng! Jom Bersenam....

Selamat hari Selasa. Ayuh...buat gerakan ke..kiri..kekanan..ke kiri kanan lagi...ewahhh......!
Hari ini, kita berCARGAS sebentar ringankan otot, sendi, tulang-temulang....dengan sedikit senaman ye...ayuh kawan-kawan....(bekgroun lagu Crazy in Love, Beyonce) hehehehe!
Bukan ape kengkawan, cuba pikir sikit, dalam seminggu berapa harikah korang bersenam?? Okeh tipu, bukan berapa hari, berapa jam kah waktu yang yu ols peruntukkan untuk bersenam? 1 jam? 2 jam? 3 jam? atau not any jam???? Tahukan anda, separuh rakyat Malaysia diserang penyakit jantung kerana malas bersenam disamping mengamalkan pengambilan makanan yang berminyak dan berkolesterol tinggi? Okeh..ke kiri..kedepan...ayuh..kengkawan....depangkan dada...1,2,3...mari semua....!
Oleh kerana memang suka bersenam setahun sekali, maka dengan rela hatinya aku mengajak erry untuk turun berlumba lari dan berlawan bermain badminten...ayuh..ke kiri ke depan..ewah....=) kanan 8x....

aktiviti setahun sekali....hahaha!


So, kami pun bergigih dengan rela hati untuk bersenam di Taman berhampiran Shangri-La Putrajaya. Fuyoo! dengan udara yang nyaman dan persekitaran yang menghijau memang memberi mood untuk bersenam kat sini. Ayuh...pusingkan badan kebelakang..belakang pusing...ewah..ewah....!

erry..sampai semput try menda alah ni...kekeke!
ok.ini.taman.ada.banyak.bunge.

Ingatkan cuma kami saja tau tempat best ini, ghupenya ramai gak umat manusia lain...bagus.bagus.bagus! sesamalah kita buang lelemak berlebihan bersama-sama. Aku dan erry memang carik port terbaik untuk sekodeng bermain bedminten. Memang strategik sangat dekat kawasan lapang near playground bebudok. Disamping boleh cuci mata tengok bapak budak-budak comel. Hehehehe! Ok, pusing depan..ke depan pusing sambil  angkat kaki...8x ewah...ewah....

bakal pasangan beregu yang akan mengalahkan Lim Chong Weii..weii..wei....
ada yang dukung anak, riba anak, perati anak, hah macam-macam ado!

Untuk pemberitahuan korang semua kat taman ini jugak ada, pelbagai alatan senaman untuk orang dewasa, so kalau rerasa nak kempiskan perut silalah guna alatan ini 100x setiap hari, nescaya boleh dapat bulu mata pinggang macam Rozita Che Wan! ahaks...I like....
Okeh makcik-macik, kengkawan semua..penat kita berpoco-poco  senaman tarian itik itik ini, satu..dua..tiga...tiga lagi...pusing belakang...angkat kaki....ewah...ewah...  sampailah kita ke akhir rancangan....bersama saye lagi minggu depan di hari dan waktu yang sama.....dan...majulah Sukan Antara Negara....! Harapan moga Man Utd menang season nih. erk! tetibe! =)
Yeay! pastu teruih dapat upah dari erry pas main bedminten dan exercise...apekah upahnya??? jeng-jeng-jeng....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hah! upah penambah lelemak...=)


eskrem Magnum Walls! Ceh....abis lelemak ku tumbuh semula....erryyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!

That's all folks!
tata.titi.tutu

21 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan... singgah la ke blog saya ;)


http://www.zuwairiaiman.com

Natasha Farina Arifin said...

hi..wsalam..sudah singgah ke situ..situ..situ...=)

rara pinkmafia said...

hahahahahah anda gagal sepenuhnya setelah memakan magnum.

dwaty said...

aik baru habis senam makan ais cream plak??? hehehe
okla dari saya... habis senam makan nasi lemak...

Natasha Farina Arifin said...

rara: hehehe..itulah punca utama kegagalann....! magnummm icecream..cis!

Natasha Farina Arifin said...

dwaty: hehehe...loh..mkn n.lemak??hehehe tetinga tingin nak mkn n.lemak pulak nih..hehehe lok sambal kerang! perghhh...!

MIRZA said...

membalas kunjungan... mekasih follow saya.. huhu.. lama rasanya tak gi taman.. since budak comel tuh ada... hmm.. tunggu dia besar sikit.. hehe.. anyway.. part yg bawah paling sedap.. hehehe.. following u too.. :)

Natasha Farina Arifin said...

mirza: hehehe..siok ler kan??dah ada budak comei mcm saye nih...belum ada budak pon..dats y dok terjah sana sini ngan hubby jek...bilalah agaknya nak berezeki ngan budak pulak...hehehe=(

Mama Likha said...

ni bukan g bersenam, ni gi posing!

kihkihkih! jom cha lawan badminton!

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: bersenam sambey posing disamping kuruskan lemak juga bioleh regangkan otot muka untuk berposing kuikuikuikuikuikui
jom2 lawan bedminten..err kalo bergu? likha sapo nok jaga??? kuikuikui jdik referee kot???

Natasha Farina Arifin said...

test1

cpahniza said...

hamboii...sehatkn bdn pastu melantak magnum..cna tuu? hehe...

nway..thanx dtg belog cpah n already folo u bck!

uLan said...

cute coupLe.... heeee so nice laa....

btw uLan dah follow back ya :-)

cikki's said...

cutenye!!! hee hee i dah follow u dearr.. keep in touch okey!

kAmi dAn mEreKa said...

kenape makan magnum je? patotnye kena tambah mekdi ngan kepsi, barulah berbaloi, selepas penat bersukan, hehe =)

Natasha Farina Arifin said...

cpahniza: sehatkan bdn sambey sehat perut dan lelemak..kuikuikuikuikui!

Natasha Farina Arifin said...

ulan: cute couples aite? merci-merci..mekaceh...=)

Natasha Farina Arifin said...

kami & mereka: mkn magnum dulu..yg pas magnum off record taleh nak citer byk2 kang ada yg mentitis airmata dgq mkn lebeyh byk dari bersukan..=P

Bella Bell said...

wahhhh..menariknya blog ni..penuh dgn gambar warna warni la..hehehehe~~~

Fauzie Jasmani said...

Singgah gegar sini..salam kenal..nak follow boleh?

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

and : Let's Make Malaysia the FB Capital of the World!

Akma Mars said...

Burn FAT with the Flexi Workout System. Get a complete body workout and target your Thighs, Biceps, Triceps, Shoulders and Back! for just RM79 instead of RM189!

Visit us at jvBuyer

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...