Iklan

Sharemyloves Geng!

04 March 2011

Red Devils Vs Blue Blues...

Salam.
Rasa macam nak update blog pulak malam yang berseri ini.
Yeah!
mari tonton wayang....
cerita apa?
hehehehehehehe.
pada malam ini aku dengan rela hati akan menjadi pengkritik pilem
filem Melayu kah? Hindustan kah? Jepun kah? Tamil kah? Jawa kah?
hehehehehe. bukan-bukan.
Kali ini aku akan REVIEW sebuah filem OMPUTEH bertajuk
"I AM NUMBER 4"



sebelum mengkritik seharusnya kita menonton dahulu untuk mendapat pendedahan sebenar apa yang terkandung dalam movie ini kan?
Tudia ayat power tuh.....hehehe!
Aku bersama Erie berkesempatan menonton wayang pada minggu lalu,
huish dah lama baru nak REVIEW.
Filem ini randomly pick oleh Erie...bukan aku, yelah kan dik non-dik non,
satu pelakon pun aku tak kenal...tetapi hasil desakan sang suami dan bila terpandang preview movie itu...dalam hati terdetik
"Wah...wah..wah...anak ikan hensom nye (yakni hero pilem itu)"
aku terus kata YES! OK BB...tapi kalau tak best jaga bb...(ugutan di situ! jangan meniru aksi ini)
hehehehehe.
So, kami telah menempah seat yang paling best...dan bersebelahan dengan a chinese couple.
Satu hal pasal duduk sebelah chinese ini ialah:
a) mereka jarang bising
b) mereka buat hal sendiri
c) mereka tak bawak anak kecik dalam pangung wayang
d) mereka jarang nak ke toilet
Hehehehe.
Bila bermula nya movie itu, aku yang pada mulanya pikir ini mesti citer LONGKANG...becoz pelakon yang tak handal dan tak terkenal kan?
Tapi sangkaan ku meleret..meleset...salah sama sekali.
Wah!wah!wah! hebat filem ini yu olsz!
Mengisahkan seorang lelaki yang datang dari planet Lorien telah dijaga oleh penjaganya dari tecit sehingga besaq gedabak dan menjadi manusia yang sangat hensem serta body berketul-ketul.
Gulp! dan gulp lagik...
Kekdahnya, mamat John Smith (hero) ada kuasa dan dia ialah antara 9 orang yang ada kuasa yang luarbiasa.
Antara kuasanya, ada kuar lampu dari tapak tangan yang membolehkan dia meletupkan barang, menahan benda berat, mengangkat benda berat dari terjatuh, huish macam-macam boleh la....
Pada mulanya movie ini agak slow, agak banyak cakap pok-pek-pok-pek dan bila masuk part tengah movie ini menjadi semakin best.
Itulah yang dinamakan part klimaks.
Bila pakwe ku John Smith ini bertempur dengan orang jahat The Mogs dari planet lain (muka yang menakutkan) bergandingan bahu dengan minah sexy...NUMBER 6.
John juga telah dibantu oleh anjing peliharaan nya yang bertukar menjadi chimera, untuk berlawan dengan binatang ganas ala dinasour!
John ada awek, nama TASHA Sarah. Cun awek John nih, Sarah turut terheret sama dalam menyaksikan John berlawan dengan makhluk asing ini.
Fuh...fuh...
penat tau...type senafas jer ni...takut ilang idea.
hehehehehe!

ok layan gambar dan baca caption jika mahu tahu apakebenda yang aku merepek mengenai movie ini:

poster filem ini!
tudia tunjuk macho depan awek dio..hah! ko hado?

jelitawan sexy ini ialah NUMBER 6!
antara scene John Smith dan aweknya TASHA ehem..hoi salah Sarah!

Tasha...a.k.a  Sarah =P
Yang jahat muka pon kena jahat & buruk!
Inilah tiket kami..smile say cheese!

Man Utd totap di hati den..itulah kata-kata erie...

Aku turut menyarung jersi Man Utd, semangat nak menang BPL this season!

Pasangan Man Utd, Bakal JUARA BPL..Chealsea...balik tanam jagung!
=P
Kiranya pilem ini tidak membosankan,
boleh memberi sedikit release jikalau kita tension dengan
5S di ofis,
hehehehehe!
Paling aku rasa lagi terhibur dengar pasangan sebelah aku (chinese couple) yang dari mula movie asyik la...
oohhh, huyoo...waaa...wow!...walla weh...huaaaaa...
itulah agaknya sama dengan aku terkesima menonton pilem ini.
itu sajalah,
jumpa lagi di REVIEW movie yang lain
(kalau aku rajin)
hehehehehe.
bye!

p/s: pasukan biru jangan melompat terlalu tinggi bila baru menang satu game dengan team merah... lagaknya lompatan itu seakan-akan korang sudah menjuarai BPL yer?
 Ohhh! come on bebeh... are u joking me? hahaha!


wawalidinwamawalat: jangan mare aaa.....!

4 comments:

Ely Hasrul said...

baru tgk monday lepas time besday sami. sami boy suka tgk movie. mmg besh, kitorg mmg faveret cite2 action power anak ikan cam gitu hehe..

pasnih Man-U menang kite celebrate sama2.. sami pon ade T man U hehe

Natasha Farina Arifin said...

ely sayangku...hihihi kan? mmg best citer nih..layan tgk movie gak kan?hihihihi sesama lak team man utd? wella wei leh jdik geng nih...nanti kita lepak kat mamak pekena teh tarik ajak somi msg yer....

WaWa_EzRiLL said...

wahhhh ber man - u berdua..... tp chelsea tetap dihatiku

Natasha Farina Arifin said...

berdua lebih baik...merah itu semangat membara...hihihihihihi

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...