Iklan

Sharemyloves Geng!

17 March 2011

Minggu Terakhir di Angka 29....


Salam semua!
Minggu ni adalah minggu terakhir didalam umoq angka 29 tahun.
20.3.2011 ingat nak buat party besday macam sambutan NEW YEAR MILLENIUM EVE!
meriah bagai,
nak bawak bestest cousin  apekah?
nope.nope.
bestest bestfriend naik private jet ke London 6 hari 5 malam,
dengan buat private party,
jemput artis Hollywood as my guests, tema Masquerade Party kuikuikuikuikuikui,
kek 30 tingkat, tapi lilin nak bubuh sebatang saja,
gaya macam sambut besday setahunlah kiranya.
baju harus nak ropol-ropol kaler shoking pink!
sebab boleh pinjam kasut cantik wawa =P
okeh, pernyataan diatas semuanya tipu belaka.
itulah angan-angan  bila umoq dah meningkat ke separa abad....
sebenarnya nak story mory in the morning glory pasal hadiah harijadi,
firstly, nak bagitau..
hadiah aku ini bukanlah mahal tahap gaban, ribu-ribuan..itu kami tak mampu.
aku terlalu inginkan sesuatu barang yang aku kira sangat berharga untuk kegunaan aku dan masa depan aku.
dengan kuasa sebagai seorang isteri...maka, aku pun buat permintaan dekat si erie.
heheheeheheheh!
Dan jeng-jeng-jeng,
aku masih ingat bila dia sms aku dan cakap;
"BB ada suprise untuk sayang....!"
=)
sesungguhnya bila aku lihat benda alah yang aku idamkan sangat itu aku sangat sedih dan teruja.
benarlah b, kita tak perlu berhabisan beratus atau beribu ringgit untuk ini.
tak perlu barangan yang mahal jika ianya sekadar menunjuk kekayaan kita.
sebab kita sudahpun kaya, kaya dengan kasih sayang!
tapi apekah yang erie belikan untuk aku?
inilah dia.....
hadiah terbaik untuk aku. suami kamu hebat!
sebuah meja study dan juga kerusi untuk kegunaan aku belajar!
kan berguna untuk aku dan masa depan aku?
terima kasih suami, 
terima kasih untuk ini,
pemberian yang sangat bermakna tau.
erie dengan gigih dan gagah memasang semuanya sendiri,
walaupun tiada kuntuman bunga ros mahupun kata-kata romantis namun,
ini pastinya menjadi penguat semangat untuk aku terus belajar dan berusaha dengan lebih gigih lagi.
Niatku, bila aku terus-terusan menggunakan meja study baruku ini, semoga setiap pahala ilmu aku ini akan tertumpah juga pada suamiku, erie!
ZUHAIRIE ZULKEFLI....NATASHA FARINA BERJANJI AKAN BELAJAR DENGAN TEKUN, GIGIH, DAN RAJIN-RAJIN TAU!
Oh!ya..
tak salah rasanya ambik PJJ sebagai hajat untuk menyambung pelajaran,
alkisahnya ianya tetap disebuah universiti yang terunggul di Malaysia.
bukan kolej, bukan politeknik, bukan usahasama dengan mana-mana kolej or bukan juga universiti berbayor yang mahal yer.....
yang menggunakan 100% bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar.
hah! ko hado?
so jangan komplen banyak-banyak....
zip mulut selalu ye!
hehehehehehehehehehehe.
Teringat pulak sabda Nabi Muhammad SAW, "menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China"
jadinya menuntut ilmu itu diwajibkan tidak kira dimana saja kita berada.
Paham tak?
Tak paham......?
Lu pikirlah sendrik bro!!!!!.....

*dimana bumi dipijak...disitu langit dijunjung*


5 comments:

its naddy. said...

dah tua! kau hadoo,aku tak hadooo! haha

AkmaFaizal said...

wah..siap snap2 gambo BB dio..seksis tuh..akeke

selamat ari tua tasha sabtu ni dan selamat belajar habeh. hang terror kan..pengalaman mengajor macam2 pada hang. aku pun takdo pengalaman awesome cam hang. aku wish ko bajaq lai past abis blajaq nnt. moga2 hang jadiq lecturer..mesti ramai student suka..i like.. :)

Natasha Farina Arifin said...

its naddy: dah tuo ker? hehweheheheh aku jer hadooo..ko tak hado nok..xoxo! wink2...

Natasha Farina Arifin said...

kema: wahwah..hehehe gambo seksis bb aku jadik tatapan umum hehehehe...xpo janji tok nampok bulu kakis sudah kuikuikuikui...tengkiu weh dah nok tua aku nih anok jek blom hafo...insyallah aku nak sambung blajar dan jadi lecturer? apekah? sempat ker jdi lecterur syg oii????heheheheheh

Liyanaroxx said...

eyh..kita pown amik PJJ gak...bekerja sambil blaja mmg banyak cabaran...lebih2 lagik orang dah kawen cam tasha..semoga berjaya to both of us!!! ;)

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...