Iklan

Sharemyloves Geng!

15 March 2011

Kalaulah Malang Itu Berbau kan???....

Salam.
Topik hari ini puan-puan,
MALANG TIDAK BERBAU
Kepada tuan empunya diri yang merekacipta pepatah ini,
tahniah kepada anda.
memang benarlah malang itu tidak berbau,
cuba korang pikirkan sikit kalau malang itu berbau...
best ke idak?
contohnya;
tertinggal bas pepagi = ada bau perfume Channel
sebelum gosok tudung brand Ariani herga RM150 dan berlubang kena seterika = ada bau limau sunkist
kad bank kena telan = ada bau lavender
masak nasik nak hidang kat mak mertua dan terhangit = ada bau choc cake moist
terlewat bangun pagi = ada bau vanillaroma
gigih buat kerja kat pc tapi tetiba tak sempat save & power shut down = ada bau cappuchino
eksiden waktu nak ke majlis convocation = ada bau kuah durian
tak bayar saman dan kena blacklist, dan lesen tak boleh renew = ada bau perfume DKNY
itu antara contoh malang kalau ianya boleh berbau...for sure i think
(nah! speaking London).....
banyak benor bau-bauan kat dunia kan?
hehehehehehehe..
sebab itulah malang tidak berbau, dan sebab itulah manusia perlu berjaga-jaga untuk mengelakkan apa jua insiden yang tidak diingini.
tetapi......!
kalau nak jadi jugak...itulah yang dinamakan takdir dan ketentuan Allah SWT.
tudia...intro aku, 
tepuk tangan sikit...hebat-hebat.......
horayyyy! sebelum tercium bau-bauan malang =p
 kisah aku dan malang tidak berbau terjadi after kitaorang (erie & aku) lepas balik dari wedding si jejet & lydia.
(kalau tak tau wedding mana baca next entry)
dengan asyik-masyuk pasangan laki bini ini dok sibuk ambik gambaq dalam kereta...tetiba erie berbunyi begini:
"Eh...sayang....awat kereta nih rasa berat sebelah? Bocoq kot sayang??"
Aku pun menjawab:
"Ntah laa bb, try,cuba,test tengok......"
sekalinya benar sangkaan lakiku, tayar sudah pecah...bukan takat bocoq saja.
hah! dengan smart-smart kemeja bagai, 
erie pun memulakan kerja sebagai penukar tayar,
tehehehehehehehe.
itu dia, scene ngeri, tayar tercampak tengah jalan..kuikuikuikuikui

boleh hubungi mamat ini ditalian 01X-556XXX untuk khidmat urut batin  seterusnya...

keadaan tayar yang sangat kritikal =( kena masuk ICU

inalillah kepada tayar dan juga sepotrim ini...say bye-bye to them....

abang mekanik..senyum sikit baru customer sukeee kat servis urut abang....
 

aku?
aku dengan jubah, khaftan biru yang menyala dan tudung bling-bling bunga takat boleh tolong...
hah!...tolong TENGOK saja lakiku menukaq tayar.....
orang Malaysia memang gaya macam nih,
tengok orang lawa sikit, jangok sikit duduk tepi jalan....hah ado saja bunyi..
"hoonnnn, piiiiiiiinnnn, ponnnnnnnn, hoooonnn, honnn....."
bukannya mau tolong..inikah 1Malaysia?
hehehehehehehehe.
tayar myvi erie sudah tahap kritikal, habis lekuk-lekuk sportrim kawan tuh,
sian...sian...
hehehehehehe.
after 15mins terpasanglah tayar spare kat kereta erie,
itulah dia...malang yang tidak berbau....
agak-agak akulah kan....kalau malang yang macam ini berbau...harus ada bau minyak attar,
sebab apa?
sebab baru balik kenduri bertemakan arab katanya.....
body shop ka, Versace ka, tak main....
bau minyak attar saja yang hado.....!
that's all folks!....
bye.


*yang penting kami hepi*
~sigh~

5 comments:

Mama Likha said...

ni mkn byk sgt nasi arab ni smpai pecah tayar ni hihihi

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: tudia lah pulak..hihihihi mkn nasi arab, kambing arab, lembu arab bagi..kan? dah pecah tayar...berat sgt tuh menampung keberatan yg. sgtlah berat...hehehehe

Ely Hasrul said...

hamboi siap kemek sportrim.. nmpak sgt hangat bercinta dlm kete hehe

Natasha Farina Arifin said...

ely: dearest ely..hehehehe..bercinta, bercium, ber..ber..ber..bagai menda lah buat nih. hehehehe. tulah sampai kemek tayar...

AkmaFaizal said...

hang langgaq ape tu sampai tak sedor diri tayor pancit..akeke

BB hang tetap maintain...cayalah...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...