Iklan

Sharemyloves Geng!

29 March 2011

Final Exam is just around the corner....!

 
Salam.
Kurang lebih sudah agak lama tiada new entry.
Bukan sengaja untuk dilewat-lewatkan.
Weekends full of activities.
Mana nak mengejar assignment yang bertimbun,
Mana nak mengejar test yang tengah beratur,
Mana yang kejar presentation yang menunggu untuk dipersembahkan..
Fuhhhhh....hembus nafas sekejap.
Bukannya mudah untuk menjadi semua dalam satu masa,
Tak menang tangan untuk melipat baju dan dalam masa yang sama menyediakan family dinner
even untuk 2 mulut yang perlu diisi.
Tak menang tangan untuk buat revision, in the same time meng IRON baju untuk diri sendiri dan suami.
Itulah kan...
Tuhan beri kita ruang dan peluang, 
Bukan nya DIA ambil anak dari dalam kandungan kita itu untuk menyedihkan kita.
Tapi difikir dari segi logik akal, diambilnya baby itu untuk meng ORGANIZE dulu kehidupan kita.
Ini baru ceritera husband dan wife, belum ada anak, jika ada..
seorang?
dua orang?
tiga orang?
sepuluh orang?
Macam mana agaknya?
Bukan kita tak berdoa, berdoa itu penting,
Tapi kita perlu pandang ke depan dan kata pada diri sendiri.
Go..go ...go Tasha!
Final exam dah nak dekat..pulun yang mana terdaya,
Cari Tok Guru dan menuntut ilmu.
Terima kasih jus Tok Guru di Presint 9.
=)
Final exam memang beri impak pada semua orang,
aku?
memang pun beri banyak tekanan.
choiiii tau!
bila pepagi tunggu bas pun, dok teringat formula-formula accounting,
formula economics, dan topic in HR.
Pejam celik, pejam celik dah semester 4 kini dan akan menjengah ke semester 5 bulan depan.
Cepatkan?
Tinggal setahun setengah lagi untuk mengenggam segulung Diploma dari UiTM.
Insyallah.
Kerja kuat + usaha + pengorbanan = kejayaan!
 
Harapnya ini bukan bermakna aku riak, bukan jugak terasa untuk mengata sesapa,
ini hanyalah pasal diri sendiri.
Tiada kena mengena dengan sesapa.
Teringat pesan seseorang: "Bila kita susah, kita kena usaha untuk jadi orang senang dan,
Bila kita kurang cerdik, kita kena usaha untuk jadi orang pandai"
 
p/s: berdiam seketika untuk menuntut lebih ilmu
 di dada dan di kepala
=)

-tammat-


Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...