Iklan

Sharemyloves Geng!

14 February 2011

Weekend with family-in-law

Salam.
Mesti ada yang sedap tidur lagi nih. Today Isnin, hari bad mood sedunia.
Eleh, aku tau.
Liat nak bangun gi keja, nak bukak paip air sejuk pun pikir 1000x,
Eleh, aku tau gak.
Mesti ramai macam tu.
Hehehehe.
Kan esok cuti umum, Hari Keputeraan Nabi Muhammad SAW.
Tayah dok ingat sangat hari-hari kekasih a.k.a valentine's day.
kalau nak berkasih sayang hehari pon leh berkasih sayang.
tayah nak tunggu 14/2 kan?kan?kan?
ceh. ada nada dengki di situ.
huahuahua.
Eh.eh, aku nak cite pasal weekend lepas.
dah lama tak balik shah alam since berpantang after dnc.
ada story best, becoz we all sambut besday my SIL.
yup.
SIS-IN-LAW.
zuhairah zulkefli, already 20 yrs
*tak lama lagi naik pelamin pulak hehehe*

dah jadi anak dara, yang cantik, sopan, pandai masak, pandai meniaga, pandai bergaya, pandai segalanya.
hah! korang ada?
huahuahua.
oleh kerna itu besday dia, so aku pun as akak ipar yang baik hati telah menempah kek.
bukan calang-calang kek tapi
VELVET CAKE..
diulangi velvet cake.
 *woi..woi..agak-agak ler nih bukan kek besday kot?* hehehe

 *itu dia mempersembahkann......miss velvet*

so, that night semua seisi keluarga bersiap untuk ke steamboat.
hati riang gumbira, lama kot tak makan menatang alah tuh.
lagi gembira sebab...erm..sebab mak mertua ku yang nak belanje.
best kan? best kan?
huahuahua.
setibanya kat seri segi steamboat at sek.24 shah alam tuh,
humang ai, manusia punya la ramai.
bak kata mama aku...uiish! meremut orang...

 *isk.isk.isk. dah bergambar depan restoran, tapi hampeh sempat posing jek, makannya idak*

huahuahua.
tunggu punya tunggu tak jadi lah, sebab perut masing-masing dah lapar.
so kitaorang ubah plan makan mi celop. 
restoran tuh apa kenama pon aku tak tau.
aku pollow jek. 
bukan takat mi celop, ada western, nasik goreng-goreng, somtam, segala bagai mak neneks ado.
then, masing-masing makan sambey pose2 dengan cake.
dah kenyang makan cake pulak.
velvet cake homemade itu memang setappp!
terhibur sangat malam tuh tengok gelagat my niece,
haniey zaaralisa.
semua benda dia nak makan hehehehe.
mak pak nye layankan saja.
abis makan kami reramai pun dah sepakat for next birthday in mac,
which is MY besday,
kitaorang nak booked dulu seri segi steamboat tuh 
(nama restoran unik huahuahua ntah ape yang bersegi pun aku tatau).
nak juga bersteamboat sekeluarga.
sukenya aku.
yang best nya pasal FIL aku nih,
each time besday mesti acara wajib kuar & meraikan besday orang itu.
dan semuanya ditaja.
huahuahua.
 *MIL, eira, ustazah bahiyah...tudung ku umpama ustazah malam tuh*

My MIL memang bermurni hati.
sebelum aku operate dnc, tetiba ada iklan pizza baru tuh.
menggeletis aku nak makan.
esoknya kitaorang beramai-ramai dibelanja oleh my MIL kat pizza hut sek. 20 tuh.
biarlah makan murah-murah jer.
bukan Itallianies, bukan Tony Roma, bukan Chillis, bukan TGI, bukan 5 star restaurant.
tapi hati tetap hepi.
ada keluarga sehepi macam nih

 *itu dia muka orang lapor*

hepi lagi bilamana MIL hadiakan selimut vantage kat aku.
huahuahuahua.
sila jeles.
oklah itu je.
asalkan aku hepi, aku tak kaco orang itu dah cukup bagus. 

*pinjam sat haniey nak bergambar konon mcm anak sendiri..huahuahua*

sekian.


2 comments:

Mama Likha said...

makan mee celup..??! kat mne tu! sdap ke dok!!

acu tempek gmbr selimut vantage tu. tk pernah ku lihat nak lah ku lihat ropenya...... ngeggggehhh

AkmaFaizal said...

wah tudung pepel kaler.. suka2.. tag ko join ga ni

http://akmafaizal.blogspot.com/2011/02/saya-nak-hadiah-dari-mommy.html

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...