Iklan

Sharemyloves Geng!

23 February 2011

Perah Otak jawab tagged..soklan mencabar minda!

Salam semua.
Sedang asyik belek-belek FB tetiba,
mama likha suruh jawab tag ini.
jawab jerla..kang berhutang dengan orang lama-lama tak baik kan.
 tajuk nya:
 25 perkara tentang Cik Cha! 
berpeluh gak ketiak aku nak jawab kan....
bukan satu, dua, tiga hatta empat sekalipun..
tapi ada 25 hah! hambek ko!

1. Nama penuh dalam ic: NATASHA FARINA BINTI ARIFIN, nama manja; cha-cha, sha, along...yang itu jer. yang lain itu resia.
2. Asal: Parit Buntar, Perak. Bukan Pulau Pinang. ini kerana timbul kekeliruan sebab percakapan ku memang berbunyi longhat utara. lagi pulak alamat umahku di JALAN SEMPADAN, penang. so, oleh kerna dah nampok perkataan sempadan itu bermakna memang lah umahku dah bersempadan dengan penang. Poskod 14300, penang tapi number telefon umah start with 05-716... (yakni number code Perak). itulah yang pelik tapi benar belaka. tak paham ape yang aku explain? hehehe. lu pikirlah sendiri...
3. Umur: 29 tahun bulan depan, genap 3 tahun..eh..silap! 30 tahun..kekekeke...
4. Siblings: Kak long kepada 3 beradik yang lain..kalau termasuk aku kira kami semua ampat beradik ler. (2 laki-laki & 2 pompuan)
5. Hobby: lately suka membela ikan...suka memasak, suka lipat kain, suka basuh pinggan (hal ehwal rumahtangga sajork)...
6. Kawan karib @ kawan baik: karib takderlah sangat tapi kawan baik ado, sebab dia baik, nama dia suraya hani & mama likha (yang sudi name tag aku nih).
7. Orang kesayangan: ada ke orang kesayangan? orang tersayang kot..huahuahua. tentulah ada, 1st, mama, 2nd: arwah baba, 3rd: erie chowdry, 4th: adek beradek, 5th: keluarga & kengkawan sepermainan.
8. Warna kesukaan: pink and always pink...tapi latety dah suka kaler biru..tatau pasaipa?
9. Peberet food: masakan ibu (boleh gitu).....! masakan ibu mertua...kakak ipar...dan adik ipar!
10. Peberet drink: ayor suam-suam kuku, nesekepe & kopi pekat... no ais becoz i hate ais!
11. Team bola kesukaan: Manchester United...glory..glory! ------kalo orang lain anti Man U..hei ade ku kesaahhh?
12. Peberet game show: Pop Kuiz...(itu jaman dulu-dulu) pop kuiz memang best, becoz Pak Nil memang menceriakan suasana! sekarang suka tengok sehati sejiwa, sejawa...! hehehehehe
13. Peberet pilem: hurm...how about Grey Gardens...have anyone seen it?
14: Peberet song: lagu budi bahasa budaya kita - by siti nurhaliza, sedap woh! lagu tuh...
15: Peberet penyanyi: mekti sorang aje.
16: Peberet pelakon: yang hensem-hensem saja. tak hensem dan yang dah tuo..tamau tengok.
17: Kenderaan: bas nadi putra...sebab dah tak bawak myvi, myvi kena culik dengan lululalola! huh!
18: Cita-cita: wah! dah tuo bangka ada cecita ke? hehehe. Nak jadi doktor gigi a.k.a dentist..boleh cabut gigi sendiri kalo sakit gigi dikemudian hari.
19: Tempat yang ingin dilawati: Pulau Maldives...ceh! phuiii.....mimpi!
20: Allergik of: bau-bauan hospital hehehehe! boleh gitu!
21: Benci kepada: bau hapak badan manusia...sila guna deodorant banyak-banyak untuk menghapuskan bau! hehehehe
22: Subject kegemaran: Business Maths...hah! boleh!!!! tipu kot, aku suka sejarah, & political science best-best!
23: Falsafah hidup: agi idup, agi ngelabbah...selagi hidup selagi itu asyik menggelabah..kuang3x!
24: Ikon fesyen kesukaan: Kim Kardiashian...sexy-mexy nih mak suke!!! hehehe
25: Hadiah harijadi yang diimpikan: sebijik kereta bentley berwarna shoking pink..dengan rim yang ber diamond-diamond! dan...dan...dan... ada tandatangan aku di setiap leather seat itu. hah! kelasssskan ko mampuuuuu? saja jer bukak topic number 25, pasal besday akak bulan depan diknon-diknon! hehehehehe
Buat Mama likha, selesai sudah tag ini. pat jam masa untuk memikirkannya.
Cik Cha ada serangkap pantun bersempena tagged ini;
dengar yer...
kalau ada sumbu di ladang,
marilah kita bertumpang mandi...
kalau ado silap dah salah,
jangan disimpan didalam hati... (betui ke pantun ku ini?)
......hah! jawab! jawab!......

*Cik Cha & Hani..potong kek besday bersama...beberapa tahun lepas*
fakta: Cik Cha; 20/3/1981, hani; 21/3/1982; mama likha; 21/3/1982 (sama ngan hani)

*aku & habitku, suka tarik-tarik tudung ke belakang bila pakai tudung...*
sapa lah yang amik gambaq aku lagu nih!

*tudia..memang pomot muka hani, yang tak tahan pakai pas keje...cemerlang sungguh!*

sekian, semua, wasalam!

6 comments:

b.E.L.L.e said...

wah..banyaknyer soklan tagged.1st time tgk soklan tagged plg banyak..hehe..

Mimie said...

sumbu... badak sumbu ka...
sumur lah.. hihihi

Mama Likha said...

Cikcha!! Ambe branok thn 83 cikcha! Mudo agikkk

Natasha Farina Arifin said...

belle: byk giler soklan...nak kena tagged x ngan soklan nih? kita bermurah ati nak tagged awak..hehehege

Natasha Farina Arifin said...

mimie: saja buh badak sumbu...(cover line) eh! eh! sapa champion pesta pantun sebenaqnya nih? hehehe anda @ saya?

Natasha Farina Arifin said...

mama likha: wohohohohoho..okeh la typing error tuh patutnya nok letak 21/3/2011...hehehehe! sory syg...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...