Iklan

Sharemyloves Geng!

23 February 2011

Mak Mertuaku Menjamu Pak Nil & Riuh Pagi Era.....


Berita terkini dan sensasi..panass..panasss...panasssss!
ha! kan dah kata awal-awal my MIL (mom-in-law) masuk radio era...
hehehehe.
peminat setia sinetron indonesia ini kena interview dengan Pak Nil kat siaran luar era...
tuh bersama bergambar sekali ialah my SIL (sista-in-law).
hehehehe.
tengok tuh Pak Nil harus nak pose senget-senget..hehehehe.
ini kerana Era telah bersiaran luar di Pejabat Pos Shah Alam pada hari ini.
so my MIL telah dipilih untuk membawa sarapan ke geng riuh pagi era... 
Ray & Haniff.
so my MIL bawak lah, nasik lemak dan nasik kerabu.
hah! ko adeeeee?
hehehehehe.
tahniah mak...sungguh lah ini MIL satu dalam sejuta!
siap suara ke udara di radio era, Pak Nil siap puji-puji kata nasi lemaknya sangat setaapppp!
ayat Pak Nil: "moga satu hari nanti Kak Ani leh buka hotel, untuk meniaga nasi lemak...."
wah! kelasssssss gitu!
selama aku di area klang valley, sekali pun tak pernah suara aku kedengaran dicorong radio....
ish..ish..ish....
terreer lah mak...tahniah!
itulah dia my MIL, seorang ibu yang sanggup bersengkang mata dari pagi dinihari untuk membesarkan anak-anaknya.
walaupun hanya seorang surirumah, dia sangat kuat bekerja membantu my 
FIL (father-in-law) untuk menambah pendapatan okeh.
ini menunjukkan jadi surirumah...jangan nak jadi macam rumah.
statik saja!
do something...do a part time job....gerakkan badan dan tulang-temulang anda....
selain menambah pendapatan dapat pahala besar dalam membantu suami & membesarkan anak, menantu dan cucu!
tetiba teringat 2,3 hari sebelum menjalani operation d&c (after keguguran)
aku mengidam makan pizza baru tuh;
aku: wah sedapnya pizza seri emas baru nih...macam best jer...ngidam pulak!  
(sambey tengok iklan pizza hut kat tv)
MIL: ok esok kita pegi makan pizza tu ok?
dan impian ku jadi kenyataan MIL belanja kami sekeluarga makan pizza...hoyeee..hoyeeee....
itulah Puan Khaijah @ Kak Ani @ Cik Ani yang berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang ini.....
takkan menghampakan permintaan suami, anak, cucu...hatta menantu bukan hantu okeh
We love u mak!
mwah...mwah...and mwah!
Terima kasih atas segalanya, mak!

promosi sikit: singgahlah gerai nasi lemak  AniZul di Sek.20, Shah Alam
dan di Pasar Malam Sek. 6, Shah Alam 
(Selasa & Jumaat only)
 -nak tempah kol aku ok, untuk catering pon boleh..hehehehe-

ada pelbagai juadah; laksam, laksa johor, laksa utara, mihun sup ayam, mihun sup daging, keowteow sup ayam & daging, nasik kerabu dan kuih muih.
Jom...jalan-jalan carik makan....
pekena sekali pasti..nak lagi!
"kalau sedap beritahu kawan"
hehehehehehe!

bye!

4 comments:

amirah said...

waaa..glemer nya MIL natasha..

Natasha Farina Arifin said...

amirah: hehe tu lah awak...kite pun xglemer cam tuh tau! hehehehehe!

AkmaFaizal said...

wah3..pak nil, i love u..ngeh3. harap2 dpt tgk konsert pak nil nnt. Amin

Natasha Farina Arifin said...

kema: insyallah...i love pak nil tooo!

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...