Iklan

Sharemyloves Geng!

25 February 2011

Boss, nak "anak ikan" 20 ekor......!

lelong-lelong!seploh hengget saja..mari amoy!mari...

Salam
tentu korang tertanya..
"hei! pe ke menatang ler menda nih?"
hehehehe.
itulah ikan-ikan yang dijual didalam plastik sajork...
no.no.no.
bukan dalam akuarium yer..
tetapi dijual & dilelong dengan harga yang murah-murah di Jalan Pudu, KL.
oleh kerna minat yang mendalam terhadap ikan, even tidak lah boleh dipeluk ceom seperti kucing@hamster@rabbit@bewak idup sekalipun...
aku memang minat ikan.
kata berbintang Pisces kan?
itu pasal passion terhadap ikan begitu mendalam.
kalau berak takderlah bau bucok sangat, cuma perlu tukar air akuarium sebulan sekali saja.
kalau aku rajin hari-hari aku tukar air akuarium.
itu memang gigih tahap maksimum tuh...
Di Jalan Pudu, KL ini terdapat pelbagai jenis ikan.
antaranya ikan emas, ikan laga, ikan kapi, ikan haruan, belut, ish.ish.ish. pelbagai jenis ikan ado!
cuma "anok-anok ikan" ajer yang takder sebab yang jualnya semua tuo-tuo belaka..
hehehehe.

ini anak ikan saya..hehehe!   




bila ajak erie chowdry nih, mula-mula dia bukan main liat nak pegi.
tapi bila dah sampai tempat tuh, hah! dia lah yang macam....
"sayang..huiii tengok ikan tuh...hui...ikan nih pon lawa....hui...ini lagi murah...."
hehehehe.
itulah kesayangan aku.
selalu cakap tak serupa bikin, but itu pasal i do love you my erie chowdry!
ok.ok.ok
berbalik kepada kisah di Jalan Pudu nih,
aku pun memusing, melilau, servey-servey mana ikan yang nak dibeli.
ish! semua berkenan...naik hantu aku kat situ.
hehehehehe.
sessi memilih ikan, suke nye aku!

setelah berpakat-pakat dengan erie kami pun membeli 20 ekor ikan kapi.
mahal gak, harga seperti berikut:
betina: rm1.20 sekoq
jantan: rm0.80 sen sekoq
aksesori tambahan: pokok; rm4.00, makanan serbuk; rm3.00.
tapi lepas beli cepat-cepat jugak nak balik.
bak kata orang utara
"Tak dan-dan nak balik"
pasal excited nak bubuh dalam akuarium.

itu dia muncung pun macam tiru ikan!

hehehehe. 
itu sajork.
dapat ikan hari-hari nak bagi makan.
yela mulut depa asyik terkumat-kamit mintak makanan kan?
kalau boleh 5 minit sekali.
tu pasai ikan cepat mampuih kot.
memang lah aku sesuai digelar pembunuh bersiri.
antara 20 hekor ikan yang dibeli, cuma tinggal 2 ekor yang idop...
hah! ok lah tu dari tak hidup langsung...
hehehehehehe.
memang lah niat aku untuk membuka kolam ikan satu hari nanti akan tercapai kalau gini gayanya.
bukak 10 kolam, tinggal satu kolam saja yang hidup, lain semua arwah...
lagi satu kalau bela ikan...dan agak-agak takda lauk kat rumah...
GORENG PON SODAPPPP!!!!!
wahahahahahahaha!
takkan pulak nak goreng persian cat pulak kan?
hehehehehehehehe.
wah! mintak simpang empat lah yer!
itu saja.


*sapa nak cari Jalan Pudu, sila guna mr google @ gps*

bye!

4 comments:

Oh! Azizah said...

Salam ziarah... suka gambar header blog nih.... uhuhuhuuh

Shahayu said...

hi..cik ... ...kunjung balas kat sini..nice blog.... best tengok ikan2... sejuk jer...aik tinggal 2 ekor je???? ni mesti goreng wat sambal ikan bilis ni.... hehe heheh

Natasha Farina Arifin said...

oh! azizah: thx itu edit sendrik..hehehehe

Natasha Farina Arifin said...

ayu: goreng wat sambal bilis bawak bekal ke opis ayu...hehehehe....itu yg tgal 2 ekor jer tu...

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...