Iklan

Sharemyloves Geng!

16 December 2010

Baby's odw! Baby's odw! Yeay!

 *syuuhhhh baby tidor tu*

Salam.
Lupakan seketika mengenai perkara-perkara yang kurang menyenangkan disekeliling kita.
Tarik nafas & hembuskan.
Lupakan tentang 'nyamuk-nyamuk' yang suka mengigit kita.
Lupakan tentang 'nyamuk-nyamuk' itu.
Erk!
Ini bukan entry nyamuk.
Cuma ingin berkongsi sebuah kegembiraan.
Adakah kegembiraan dikira sebagai 'BUAH?'
Semalam, 15/12/2010 jam 6.15 petang.
Setelah berasa badan lemah, letih, loya, pening tahap gaban.
Mr. asben dengan manjanya mengajak Cik Cha ke klinik untuk check-up
"Sayang moh le ke kinik, sayang tuh macam tak sehat"
"Tak pela ni demam sikit jer nih. Stress kot."
"Kita kena gi jugak jumpe doc ambik ubat demam, pening yer?"
Di Klinik:
Doc dengan muka 3 kupang nya tanye soalan pertama.
'Bila u last period?"
"Errrm....14/11/2010 doc"
"Ok gi check urine dulu"
"Err..tapi doc, saya baru lepas shi-shi tadi, mana leh kuar dah shi-shi nih"
"Try la sikit pun tak pe"
Aduhai...dengan penuh ketabahan, kegusaran , kebimbangan, beberapa titis urine berjaya di pam keluar.
Hehehehe. Bodo guna perkataan pam
WTH?
Tetiba....jeng-jeng-jeng!
Seorang lelaki bernama DOCTOR telah mengubah hidup Cik Cha selamanya.
Dengan nada selamba dia cakap:
"Awak MENGANDUNG!"
what? what? what?
Memang Cik Cha & Mr. asben terkesima.
Baby's odw! Baby's odw!
Selama 8bulan menjadi penunggu,
Penungguan kami telah terbalas.
Saya telah disahkan mengandung 4 minggu.
Umpama mimpi dalam mimpi.
Mimpi telah menjadi kenyataan.
Cik Cha harap dapat muhasabah diri & menjadi insan yang lebih baik, elok & tidak mahu bermusuhan dengan sesapa pun.
Yang penting semua nya selamat & our family will be more complete with this baby on board.

1+1 = our baby
Due date will be on 21 August 2011
*puasa time, near raya time & near merdeka day*
 
Yeay!

15 comments:

WaWa_EzRiLL said...

congrat cik cha... aku doakan ko selamat mengandung...tok sah pikiaq(tul ker nie) hal2 lain... Penang maju 2010..dan aku..still waiting...n waiting

Fieza79 said...

wahhh sure hati berbunga keriangan...tumpang gumbira...tahniah..!

Natasha Farina Arifin said...

wawa: hehehe..betoi tuh penang maju 2010, blk umah start baca alif ba tha blk na...halau nyamuk guna ridsect @ ubt nyamuk lingkar..hehehe
fieza: thx mmg berbunga hati nih...sgt tidak terhingga.

k|ree said...

tahniah...alhamdulillah...akhirnye, penantian mmg satu penyeksaan...tapi,bila smpai masa nye...seksaan tue, hilang terus.. :)
lebih kurang cam kiree juga la..8bulan kawin, baru pregnant... :)

amirah said...

syukur..happy for both of u..have a happy pregnancy oke..

Natasha Farina Arifin said...

kree: yup..mmg penyeksaan tuh...haha! 8bln tgu baru dapat kna jaga betul2 nih...rezki Allah SWT bagi kna jaga bebaik
amirah: thx a lot...yesh! i like the wordings happy pregnancy tuh! hehe

Hanie Ly said...

Tahniah tahniah!!! :D early stage ni takleh buat keje berat ye... lelagi first baby! take care~

akmafaizal said...

Alhamdulillah..Tahniah3 utk korang berdua. i'm happy to hear it.jaga kesihatan diri n kuatkan diri utk baby tersayang. Tak sabo nak tau pas ni cite2 pengalaman morning sick n mengidam ko. apalah agaknye ek. hehe :)

Natasha Farina Arifin said...

hanie: thx a lot! mmg takkan buat kerja berat nih..nak ngulor tido byk2 haha
kema: thx ma. yup pasni nih masuk blog nih jadik ada bau baby sikit..hehe

Manj said...

waahhh baby baby
congrate cik chaa dn mr.asben!

:)

Natasha Farina Arifin said...

manj: thx a lot...hehehe

f.i.z.a said...

congrats cik cha! congrats! congrats! congrats!

lepas ni kene jaga diri lebih sikit ye.. :)

happy 4 u.

cik dibadeebut said...

tahniah... jge diri... jgn wat keje berat2... senyum sokmo je tau... hihi

Mama Likha said...

Yes!!! Tk sbr tgk baby muka sapa nti ngeeeee

fadh said...

tahniah sis .
mst rase terharu sesangat bile doc inform news tu . bace pown da tacing . haha

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...