Iklan

Sharemyloves Geng!

25 November 2010

Untuk bacaan kaum perempuan sahaja..

 *eleh tak heran!!....satu hari nanti, aku pulak nak jalan ataih kapet merah ni, jadi pengantin pakai  
GAUN panjang 10 meter*

Hi there. I had found out a good website for "pretty-girls-wannabe-mom". Hehehe.
(belum ada rezeki dapat jadi mommy, jadi jgn. tanya banyak-banyak pening nak jawab, kuaq muntah ijau dah ni)
A good and educate website for me, actually.
Banyak benda baru yang dapat dipelajari. Contohnya, mengira waktu subur, trackking period cycle, even ada juga calculator untuk mengira next cycle period, if terlambat period, pregnancy due date dan macam-macam lagi, bebeh...
Bukan saja berguna pada pengantin-pengantin baru. Tetapi berguna juga pada anak dara. Kerana terdapat juga PMS (Premenstrual Syndrome) Tracker - hah! untuk ape? untuk mengesan apekah punca sebenar PMS or period pain anda dan...dan..dan..antara simsons-simsons (gile ekau itu cartoon), simpton-simpton tanda period pain serta ada juga digital diary untuk "tandakan" tahap kesakitan yang anda tanggung (mild, moderate,severe)
Ok oleh kerna Cik Cha baik ati sikit, disini dinyatakan tanda-tanda PMS (jerawat, sakit belakang, bengkak  payu dara, cramps, rasa haus (kurang air), pening, nak muntah, sakit kepala, sakit urat, migraine, moody, mengantuk sokmo, stress, tensen, penambahan BERAT badan secara mendadak).
 
*cak..cak..cak..*
Jika mendaftar (it is freee bebeh), secara automatic setiap bulan satu reminder emel akan dihantar ke akaun anda untuk memberitahu tentang period anda (2,3 hari sebelum kejadian), but must.must.must register dulu.
*maaf graphic blur-blur, kena tambah power spek mata graphic aku nih hahaha*

Bukan sahaja berguna untuk pengantin baru...malah pengantin lama juga. Becoz, terdapat juga premenopause journal untuk memberi sedikit-sebanyak ilmu tentang simptom ini. Agak-agak ekau dah rasa selalu nak marah, muka macam reksasa, muncung panjang sedepa, dahi dok kerut-kerut seribu, senyum pun tak mau. Sila lah click link ini untuk mengetahui lebih lanjut. Kot-kot le umoq baru 20 - 30 tahun dah menopause. Tehehehe...
Selain itu, terdapat juga, Menstrual Cycle Glossary - macam kamus Tajukmuluk tuh. Untuk kita refer jikalau kita ni tidak paham perkataan-perkataan scientific berkenaan sakit-sakit orang perempuan ni. Jangan ekau dok nganga bila orang kata, Weh..aku period camp cramp la hari ini!!!
Cramp itu = pain during menstruation that occurs in the lower abdomen just before or during menstruation; menstrual cramps. atau erti kata lain PERIOD PAIN. 
So, jangan malu segan sila click disini.

Bukan Cik Cha nak pomot cuma, untuk kebaikan bersama-sama saja.
Pisang emas dibawa belayar,
Masak sebijik di atas peti,
Hutang emas boleh dibeli,
Hutang kat Cik Cha jangan bawak mati. hehehehe

*bila dah kawin baru sebok-sebok nak tahu bila hari subur aku..apa motifffff?*
Sekian saja ceramah umum dari Dr. Cik Cha dari Pusat Rawatan Subur Selalu Sdn. Bhd.
Teeeheeheee.

No comments:

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...