Iklan

Sharemyloves Geng!

22 November 2010

Nilai yang bernilai-nilai!

*pink polka-dot yang ceria*

Shopping. shopping. shopping. Itu aktiviti utama kaum perempuan, wanita, siti hawa, girls, ladies, puan, cik, awek, chikaro, makwe dan sewaktu dengannya. Bila cerita pasal shopping. Senyum ekau..hamboi sampai ke telinga  kan?kan?kan?. Sabtu lepas, Cik Cha bersama keluarga telah menjelajah diulangi menjelajah ke Nilai. Haa... terbayang pasu, pokok, bunga, kain, kasut, beg, bangla jual karpet, jam, painting, tudung, barang kahwin, bunga manggar, bunga telur, riben, barang hantaran, gubahan..mak aiii..esok pon tak siap citer antara barang yang ada kat sinun.
Persinggahan demi persinggahan kami singgahi (biar betul tatabahasa hang, tasha)...? Persinggahan pertama:
*kedai perabot jati yang indah*
*produk terbaru di pasaran..lebih berkesan dari fair & lovely muka hang..tak caya try..try..try*
*kedai ini ada pakai tangkal pelaris..tehehehe*
*tehehehehe...minah bunga*
*beli buluh sebagai senjata untuk mengelak dari Orang Minyak..teehehehe*
*hahahahaha. sekali lagi sengih tak nampak gigi*
*berehat sebentar besama kit-kat mihun goreng*
*ketua rombongan meminang ke Nilai*
*lokasi: tepi kapet buluh kedai Mat Ali*
*mom's kitchen gallery yang ada banyak barang cute*
*ok. paling suka itik donald duck yang manis ini*

Nak cerita pun tak abis ye kawan-kawan. Banyak lagi picca u olzz. Takpa lah bubuh yang wajib ja. Lah wajib ler sangat. Tapi kami sekalian kaum keluarga sangat suka dan bergumbira hari itu. (Betul dak pakteh? makteh? makcik? makngah? maklong? mama? adik?) kerana..sebabnya... hari cuti raya haji menyebabkan Nilai yang bernilai-nilai itu lengang, kosong dan tak ramai pengunjung. Hahaha.. semua sakan makan daging korban, kami sakan bershopping. Apa-apa pun. Ini adalah outing yang best. Rugi sapa tak ikut....tehehehe...

4 comments:

akmafaizal said...

wah manyak syiok shopping ma... mana lu punyer asben? tukang amik gambo n bankers je ke..hehe :P

psstt..sila betulkan jam anda.tambah +800 jam utk waktu malaysia.manyak kompius.ngeh3..jgn marah cik chacha..macam lagu jer..mari menari lagu..cha..cha...ekeke

i like ur story.pandai ko mengayat.hehe

sharemyloves said...

hehe..gwa nye asben kilija woh..gwa pigi outing sama mama saja...hihihi bajet bujang trang tang-tang...thx pasal ads tuh yek.

gadis said...

nak try jugak la polish tue..kot2 kuaq jeragat kat KAKI!!!... hahahah

Mimie Famee said...

huwaa... kena tinggai

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...