Iklan

Sharemyloves Geng!

24 November 2010

Love itu Cinta..Cinta itu Apa?

*puteri & naruto versi 1Malaysia..heehee..*

APA ITU CINTA?
bila bercerita pasal cinta. terbayang cinta pada pakwe, makwe kan? tak terbayang langsung cinta pada benda lain yang sewaktu dengannya. cinta itu indah, best giler, siok tak hengat nak mampos, mendayu-dayu macam lagu hindustan kuch-kuch hota hei, terbayang dating kat KLCC sampai tak selera nak makan mentedarah, control giler percakapan (bahasa kamus dewan ini), control kentut makan+minum, bubuh nama dalam hp pun sayang, chenta, kekasih, papa, mama, darling, bb, my love, hubby..haish! macam-macam lagi. Kalau bersms tu jangan cerita, satu hari sampai lebam jari. Bila ibu jari lebam, tukaq pulak jari telunjuk, dah jari telunjuk lebam, tukaq pulak jari antu, last-last terus guna jari kelingking time S.M.S yu olzzz....hehehe.
Jangan gelak orang ekau pon sama tasha!.
Mengimbau kembali zaman dahulu kala, zaman jepun dolu-dolu, manusia di jaman ini jarang bermain cinta. Pelik tapi benar, bila time orang nak masuk minang aje..kalau diam dan senyum tandanya setuju. Cinta dolu-dolu kala hanya berlaku selepas diijabkabul. Kalau tak tau makna ijabkabul meh sini Cik Cha nak azan sikit kat telinga korang. Tapi sangat-sangat amazing kan? Cinta selepas berkahwin sangatlah berkekalan. Oh! bukan maksud Cik Cha menyokong situasi cenggini tapi kaedah yang digunakan amat mujarab untuk mengekalkan hubungan rumahtangga (gile poyo ayat sains bersepadu tingkatan 5 aku dah kuaq dah).
Cinta ada pelbagai macam jenis. Jangan ingat lauk aje ade macam-macam jenis na. Cinta yang utama pada Allah SWT, cinta pada Rasulullah SAW, cinta pada ibu & bapa, cinta pada suami, makwe, isteri, balak, girlpren, boipren, cinta pada Raja, cinta pada negaraku, cinta pada bangsa, cinta pada agama, cinta pada hobi, cinta pada guru, pensyarah, cinta pada kawan-kawan, cinta pada bos, cinta pada makanan (amboiiii..banyak kali dah sebut pasal makanan ni...),
so, memang benar cinta itu buta tuli sebab cinta memang tidak mengenal sesiapa.
Mengalami kegagalan dalam percintaan bukan perkara yang best. Mana tidaknya, menangis sedozen airmata, rasa down gila, rasa tak der mood, rasa nak marah, hilang semangat, xder selera makan, baling henpon dalam longkang, berkurung dalam bilik...and ada juga yang hilang akal dengan niat untuk membunuh diri, dik non!. Gile ekau...
Sila muhasabah diri. sila sabar. sila sabar. sila sabar...
Nyanyi lagu, sepohon kayu daunnya rimbun ke, lagu pok amai-amai ke, lagu jit-jit semut ke..ha kan best tu. Hilang sikit duka lara croft kan?
Ape-ape pun peribahasa kita hanya mampu merancang, Tuhan Maha Kaya yang menentukan itu benar. Pokoknya sudah tumbang bila tak ada jodoh, move to a new life. Built a new one, belajar dari kegagalan. Usaha tangga kejayaan, bersatu teguh bercerai roboh, maufakat membawa berkat hehehe...!
Tiba-tiba nak masuk ayat takde kena-mengena jap, ape-ape pun Cik Cha sangat puji atlit Malaysia (cinta kepada negara dik non) di Asian Games, semangat membara sangat...kan bagus kalau Cik Cha adalah salah seorang atlit negara...agak-agak korang lah kan sukan apa yang Cik Cha layak?? hahaha...
jeng..jeng..jeng..
*pusat andaman bunge-bunge cinta natasha a.k.a natasha florist*

Masuk sukan gubahan bunga. hakhakhak...hat last bunge pink, kuning, putih itu memang ada cop SIRIM memang buat sendiri. Semuanya recycle u olzz....Gerenti dapat pingat gelang emas putih nih. Yang penting idea mestilah original jangan copycat hat orang laen punya, tak paham gak maksud copycat meh Cik Cha luku kepala sedozen dua. Eh..eh..macam masuk pertandingan gubahan bunga je aku nih. Itu saja entry hari ini, apa Cik Cha nak tulis, Cik Cha punya suka hati, tak suka baca jangan baca. Pada yang suka mengutuk, mencerca, mengata, elok-elok la bertobat. Entah esok lusa Tuhan ambik nyawa ekau...ha..langsung tak sempat minta ampun dan maaf. Giler kot touching & emo dinihari ini..
Salam penuh kasih & sayang dengan serangkap pantun:
kalau ada jarum yang patah, beli yang baru la,
jangan simpan dalam peti cejuk,
kalau ada silap dan salah,
cepat-cepat maaf-memaafi.
T.A.M.M.AT

8 comments:

Elyn said...

salam jenguk kembali... thanks drop by kat blog saya.

Natasha Farina Arifin said...

thanks elyn...sudi-sudilah follow. hihihihi

cute_green said...

COPYCAT tue maknanya TIRUKUCING ke cik cha..huhuhu

akmafaizal said...

tu dia..sekali kuaq panjang lebaq hang bersyarah tasha.. cite cinta dh jadi tirukucinglah plak..akeke :)
i loike :P

Natasha Farina Arifin said...

nora edora: tirukucing takpa..jgn tiru taik kucing udah ler..haha
kema: tau xpe story aku dah mcm ABC nih dah..semua ada

akmafaizal said...

belash ajelah..ko punya blog kan.tak nak baca p jauh2 ye dak..akeke..

aku tag ko tuk contest n giveaway kat blog aku tuh.joinla..untung2 dpt gak hadiah.

Mimie Famee said...

nak bunga satu..

Natasha Farina Arifin said...

mimi+famee = hehehe..jom gi nilai.

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...