Iklan

Sharemyloves Geng!

19 November 2010

CEO of the Family...

*aksi menyamun kuih raya umah Tok Limah*

Di Malaysia kita adalah 1Malaysia. Hamboi..hamboi ayat ekau mcm PM. hahaha... Maknanya kalau orang raya kita pun beraya sama, tak kira la, raya sakan ke, kurang sakan ke, moderate sakan ke, terlebeh sakan ke, tak sakan langsung ke...tapi...perkataan sakan tetap ada...Bila orang Islam merayakan AidilFitri dan AidilAdha, kita pun beraya, bila kaum Cina merayakan Chinese New Year sekali lagi kita pun sakan balik kampung, itu belum dikira cuti Krismas ujung tahun, Deepavali "Hari Maruku" sedunia, dan macam-macam cuti raya lagi. Well..well..it is a good advantages for us..YES..for us to have the enjoyment of public holiday kan? Boleh rehat, berjalan sana-sini sinun, melawat sanak-sedara, jiran rumah tangga tetangga, kawan-kawan yang buat open house dan secara tidak langsung..diulang tidak langsung okeh...kita dapat makan secara FOC, tanpa bayaran bak kata pepatah: gendang-gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati aku. Oh! no..no..no... bukan itu motif utama kita bergendang-gendut ye, kita menziarah musim perayaan untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan dan kasih sayang antara kita..disamping mengeratkan hubungan jauh yang telah terputus sekian lama....sambil merasa rendang sape paling best antara semua rumah..hehehehe

*itu dia, aksi memeluk seorang anak untuk membodek lebih duit raya daripada mama beliau*
*mama maaf ma, salam kosong je..bajet lari kerana wedding day itu banyak pakai duit mama...hah? apa? duit mama???*
 *kita biarkan dia seorang diri menyucuk besi-besi langsir*
*bergambar bersama tokei kueh raya terulung di Parit Buntar*
*ah! penyibuk-penyibuk kesayangan saya ini juga mahu bergambar dengan tokei kueh raya*
*ini bukan team Chelsea no..no..no...kerna ada anak buah kesayangan Alex Ferguson ada ditengah-tengah itu*
*tersepit diantara makhluk berbaju biru muda yang bakal bergelar tokei minyak satu hari nanti..hehehe*
*oh..ini bukan madu tiga...hehehe...cuma ada kehadiran si manis, Nadia Arifin menggangu keromantisan gambar ini....grrrrrrrrr*
*ini susunan kelahiran kami..sila bace dari kanan ke kiri; along, angah, akim & adik*

Moment of enjoyment bukan selalu..bukan hari-hari malahan jika mahu mengumpul anak-anak yang seorang berada di selatan, timur, barat, utara tanahair sangat lah susah. Sebagai ibu tunggal kami amat-amat dan teramat bersyukur adanya mama yang masih layak digelar CEO of the family, kerana ketabahan, ketekunan, kesabaran, kredibiliti dan pengorbanan yang ditanggung dalam menjaga dan membesarkan kami semua....oh! sedih..sedih. Ini adalah raya dan kita dapat bersama...bukan macam dulu-dulu bila kita semua beraya cuma nak duit raya...nak makan jem tart or dapat jalan-jalan. Tak kiralah aidilfitri atau aidiladha sekalipun, yang penting ianya tetap hari yang mulia. So, belum terlambat rasanya nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua..teristimewa buat Pak Ndak & Mak Ndak yang berada di Makkah menunaikan haji, semoga mendapat haji yang mabrur. Insyaallah.

4 comments:

akmafaizal said...

selamat hari raya..exceli aku pun tak brapa reti nak explain.tp kat dlm nuffnang tu ade dh tunjuk segala macam cara nk menepek ads nuffnang tu.klau nk lebih detail cara2nye..nnt aku bg link2 dr blogger2 otai, sebab derang pun suka bagi tips utk menambahkan duit/side income guna ads ni.apa2 pun best konyer blog. i like :)

sharemyloves said...

hehe..thx kema. aku nih pon suka-suki menulis so, wat jela ape yang terlintas di pikiranku.hihihihi..pomot skit blog aku kat kengkawan ko yer...hihihi

akmafaizal said...

orait n insya allah.nnt klau ade apa2 contest, giveaway n lucky draw..boleh le ko join skali.at the same time menglamerkan blog ko ni.jgn lupa selalu blog walking..nnt letak shoutbox kat tepi tu tau.boleh orang tinggal jejak...hehe :P

sharemyloves said...

shoutbox tuh amende kema?hahaha

Tabung Kami

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...